22. kolo
06.02.2021 16:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Raphaël Varane (© AFP)

Huesca bojovala udatně, ale na Varaneho formu to nestačilo

Realu Madrid to dalo hodně zabrat a místy byla Huesca mnohem lepším týmem, ale své šance neproměnila. Merengues byli efektivnější a zaslouženě se nakonec radovali ze tří bodů. O ty se dvěma góly postaral obránce Varane.

Real Madrid poslední dobou hodně strádá a Zidanemu v klidné přípravě moc nepomohla ani zčásti vynucená a poměrně rozsáhlá marodka. Že Real dnes v Huesce nečeká nic snadného, mu domácí rázně připomněli hned v úvodu. Čtvrtá minuta, Soane vybojoval po chybě hostující obrany míč a poslal do šance Okazakiho, který si všiml ještě lépe postaveného Mira. Jeho rána ale skončila jen na boční síti.

Real se postupem času dostával k míči čím dál častěji, ale o nějakém vyloženém tlaku nebo hře na jednu bránu se mluvit nedalo. Finální fáze "Bílého baletu" byla rovněž plná nepřesností a Huesca nemusela v obraně dlouho řešit nic vyloženě složitého. První půli bychom mohli zhodnotit jako vyloženě nezáživnou, bezkrevnou.

Po jejím konci dokonce Huesca vedla na střely 6:5. A brzy vedla i v tom podstatnějším ukazateli, ve skóre. Minutu po změně stran se po delší nahrávce dostal do šance Rico, který technicky pálil na belgickou oporu, jenže jeho oblouček se zastavil na břevně! Huesca sázela především na brejky a ty jí dnes vycházely znamenitě.

Ve 48. minutě totiž Okazaki přenesl hru na Javiera Galána a ten si po krátkém zpracování dovolil parádu. Nádhernou ranou trefil růžek Courtoisovy brány a Huesca překvapivě vedla! O dvě minuty později navíc předvedla další rychlý kontr a tentokrát Seoaneho ránu Rafa Mir poslal z voleje také do břevna!

Real Madrid ale našel v nouzi nejvyšší svého hrdinu, byl jím obránce Raphaël Varane. Karim Benzema nejprve napálil standardní situaci jen do břevna, nejvýš vyskočil právě francouzský stoper a míč poslal bezpečně do sítě - 1:1.

Huesca si mohla vedení vzít zpátky po hodině hry, kdy Seoaneho další krásný pas hlavičkou tečoval k tyči Mir, jenže bravurní Courtois míč jednoruč vyrazil! Mir měl gól na kopačce také dvacet minut před koncem, kdy odražený míč napálil jen těsně vedle brány! Pár minut před koncem Asensio s pomocí Silvovy teče dostal míč k Benzemovi, jenže ten napálil jen brankáře na lajně!

Real se ale nakonec přeci jen dočkal a vzhledem k jeho aktivitě v posledních minutách zcela spravedlivě. Kroosovu standardku zakončil hlavou Casemiro do brankáře Fernándeze, který míč odrazil pouze k Raphaëlu Varanemu. Francouzský stoper se tak stal hrdinou Realu a získal pro něj tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele