38. kolo
19.05.2018 18:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

UD Las Palmas - Girona FC 1:2

Jestli ve Španělsku někdo lituje, že letošní ročník La Ligy je již u konce, je jím Cristhian Stuani. Uruguayský forvard se sice může těšit na blížící se mistrovství světa, ale v klubových barvách Girony letos prožil střeleckou sezonu snů, kterou v posledním kole korunoval dvěma góly, a právě díky nim katalánský celek zvítězil v Las Palmas 2:1.

Stuaniho gólová potence tak letos v La Lize skončila na výjimečných jednadvaceti trefách, vůbec nejlepší bilanci za celou dosavadní kariéru jednatřicetiletého útočníka. Po čtyřech zápasech bez vítězství a odpadnutí z boje o pohárovou Evropu tak Girona alespoň v posledním kole dokázala naplno bodovat a končí svou úspěšnou nováčkovskou sezonu se ziskem jednapadesáti bodů na hranici horní poloviny tabulky, odkud ji ještě mohou po nedělních zápasech sesadit baskické týmy Eibaru s Realem Sociedad. Domácí naopak šestadvacátou porážkou v tomto ročníku podtrhli již dávno jistý sestup.

Všechny góly padly již během první půle. Hned v páté minutě prchnul po pravé straně Portu a přesným pasem našel v šestnáctce Stuaniho, jenž zblízka tvrdou hlavičkou nezaváhal. Las Palmas ale záhy dostalo možnost vrátit se do zápasu, když při bránění rohového kopu neuhlídal Pere Pons Jonathana Calleriho a musel jej při zakončení okatě zatáhnout za dres, což neuniklo pozornosti rozhodčích. Následnou penaltu sám faulovaný bezpečně proměnil ranou do středu branky a po čtvrthodině hry platilo opět nerozhodné skóre.

Když už se zdálo, že vyrovnaný stav vydrží až do přestávky, udeřil Cristhian Stuani podruhé. Tentokráte si dvorní střelec Girony celou příležitost vypracoval sám, když využil zaváhání Xima Navarra ve vlastní šestnáctce, excelentně se obtočil s míčem k vytvoření palebné pozice a neméně výtečnou ranou na zadní tyč propálil zblízka i brankáře Chichizolu. Hříšník Navarro pak již po změně stran na trávník vůbec nevyběhl, trenér Paco Jémez byl nekompromisní.

Zábavnost první půle bohužel po změně stran vyprchala a šancí již bylo poskrovnu. Jedním z mála hráčů, kteří se ještě neviděli na posezonní dovolené, byl domácí Alen Halilović, ovšem brankář Bono si s jeho štiplavým pokusem zvládl poradit a uhájil tak vítězný stav 2:1 až do konce.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele