13. kolo
25.11.2017 16:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Real Madrid - Málaga CF 3:2

Real Madrid se opravdu pořádně natrápil na své vítězství nad v sestupovém pásmu usazenou Málagou. Ačkoli se španělskému gigantovi podařilo hned dvakrát ujmout vedení, soupeř stačil v obou případech vyrovnat. Musel zkrátka rozhodnout až Cristiano Ronaldo, který si čtvrthodinu před koncem připsal na své konto rozhodující trefu.

Domácí po vysokém vítězství v Lize mistrů na půdě Nikósie nehodlali v žádném případě zaváhat v tomto duelu, v lize totiž mají opravdu co napravovat, a další ztráta bodů by mohla představovat doslova katastrofický scénář. Od senzace však nebyl andaluský klub vyloženě daleko. Na Santiago Bernabéu favoritovi opravdu statečně vzdoroval.

Real každopádně vstoupil do tohoto klání tak, jak si asi sám už před úvodním hvizdem představoval. Marcelo v 9. minutě z levé strany poslal dlouhý pas do šestnáctky na zadní tyčku, kde do břevna hlavičkoval Cristiano Ronaldo. Míč se však odrazil do cesty nabíhajícímu si Benzemovi, a ten z blízkosti snadno trefil prázdnou bránu.

Nicméně Málaga dokázala zareagovat poměrně záhy. Keko zprava svým obloučkem našel v pokutovém území trestuhodně nehlídaného Rolána, ten si balón zpracoval na prsa a z voleje zamířil přesně na bližší tyčku. Nerozhodný stav však zase nevydržel příliš dlouho a Bílý balet si navrátil dříve vytvořený těsný náskok zpět na svou stranu.

Centr z rohového čtvrtkruhu od Kroose si na hranici brankového území vyhledal Casemira, jenž hlavičku usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. Třetí trefu Realu mohl přidat po půlhodině hry Benzema,, jenže minul, dvakrát se do poločasu ukázal ještě Cristiano Ronaldo, avšak v obou případech ho vychytal gólman Roberto Jiménez.

Druhý poločas byl zprvu vlažnější, než ho tedy pořádně okořenil Castro. Poté, co mu míč do středu pole přistrčil Keko, a připsal si tak svou druhou asistenci, si ho Uruguayec narovnal na levačku a svůj dalekonosný pokus usměrnil mezi nohy bránícího Jesúse Valleja až do brankové sítě. Brankář Kiko Casilla si na balón sáhl, dostatečně ho ale nezkrotil.

Nakonec madridský celek urval povinné tři body pro sebe v 76. minutě. Střídajícího Modriče přišlápl v pokutovém území nešikovně stoper Luis Hernández a sudí Jesús Gil nařídil penaltu. K té se postavil Cristiano Ronaldo, a byť na něj Roberto Jiménez mezi třemi tyčemi zprvu vyzrál, na následnou dorážku portugalského mága už nestačil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
technecium

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rozjel se valec ktery se uz nezastavi

Tip: 5:0

Reagovat
boryland

1:1...............

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 1. Ronaldo hattrick.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele