2. kolo
26.08.2017 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girona FC - Málaga CF 1:0

Málaga nedokázala ani ve druhém kole získat body a nadále ji trápí především útok. Girona se naopak z role nováčka pomalu profiluje na tým, o kterém se bude mluvit. O jedinou branku se postaral zkušený obránce Pedro Alcalá.

Že by se v elitní španělské lize rýsovalo překvapení? Ve stínu mohutného Manchesteru City roste Girona snad každým zápasem a již nyní má na kontě kromě zájmu a ambic také čtyři body v prvních dvou kolech. První výhru zaznamenala Girona na svém hřišti a v duelu s Málagou opět ukázala, že hraje velmi kompaktně a odvážně. V prvních chvílích ještě byla znát určitá nezkušenost, ale s postupem času se hra domácích zlepšovala.

K hlavičce se po první standardní situaci dostal Álex Granell, ale mířil nad břevno Málagy. Domácí se často pokoušeli překonávat obrannou linii Málagy pomocí lobů a rychlé kombinace kolem vápna, ale na to si Málaga dávala pozor. Borja Bastón se na opačné straně hřiště sice snažil o zajímavou ránu, ale jeho osamělý pokus mířil mimo.

Ve 28. minutě už domácí udeřili. Po faulu hostí následovala standardní situace, kterou Cristian Portugués zakončil poměrně dobře. Brankář Roberto míč po jeho ráně vyrazil před sebe a pozorný Pedro Alcalá si už s dorážkou věděl rady - 1:0 pro nováčka nejvyšší soutěže!

Tomu rázem narostla křídla a Málaga se opět potápěla. Když už se Málaga pomocí Bastóna nebo Rosalese dostala k zajímavější šanci, vše zlikvidoval pozorný veterán Gorka Iraizoz. Na rozdíl od jeho soka v bráně Málagy mu ale vydatně pomáhala jeho obrana, která k němu pustila jen minimum míčů. První půli odpískal sudí Santiago Jaime Latre poté, co se Borja Bastón nepřesně zastřeloval.

Druhou půli začal odvážně zkušený Uruguayec Cristhian Stuani, který se probil přes dva protihráče a tvrdou ranou vyzkoušel brankáře Roberta. Po hodině hry málem domácí navýšili své vedení. Cristian Portugués totiž dostal balon do sítě, jenže stál v jasném ofsajdu, takže jeho radost neměla dlouhého trvání. Krátce po něm se pokoušel prosadit střídající bek Jony, jenže jeho pokus z úhlu brankář Iraizoz dobře pokryl.

Sedm minut před koncem se dostal do šance střídající Douglas Luiz, host z Manchesteru City. Po kličce směrem k bráně vypálil, jenže jeho technický obstřel brankář Roberto vyrazil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Girona bude hrát slušně celou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Duvod? Mají za sebou nějakého vatanena , nakoupili hráče?

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastníkem je CFG a bratr Pere Guardiola... Ano někdo do týmu přišel, například i na hostování ze City. Slušný trenér Machín.

Jejich hru už přes 2 roky sleduji a tipuji, že letos dají první "desítku". V Gironě vzniká parádní projekt pro mladé hráče + jsem tam byl i reálně

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za info.

Reagovat
Jordi Alba

CFG vlastní Gironu jen ze 44%. V základu se z hráčů na hostování v prvních kolech ukázal jen Maffeo. (Ten hostoval i minulý rok v Gironě) V 2. lize Gironě docházel dech v poslední části sezóny, tam naštěstí ztrácel každý s každým. Play Off by Girona asi opět nezvládla.

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Jordi Alba

3:1

Reagovat
duloig

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako EF nesouhlasím s tím , že je domácí tým favorit - tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty buzny book měli pravdu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele