28. kolo
09.03.2018 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Realita převyšuje sny Girony

Girona se momentálně dostala na příčku, ze které by pro příští ročník postoupila do Evropské ligy. Nováček, který si odbývá debut v LaLize, zažívá neuvěřitelnou sezónu, o které rozhodně ani zdaleka nemohl snít. Svěřenci Pabla Machína ukazují, že realita může překonat sci-fi. Katalánci proti pátečnímu soupeři vytasili své největší zbraně a pokračují ve své krasojízdě.

Domácí se ze začátku zápasu ujali iniciativy, drželi míč, ale k ničemu velkému se nedostali. Smrtelně zasáhli až v 21. minutě. Kdo jiný, než Cristhian Stuani, poslal míč do sítě Deportiva La Coruňa. Z levé stany přišel do vápna dlouhý centr, který hlavičkoval na branku jeden z útočících hráčů. Tento pokus dokázal Rubén Martínez vyrazit, ale s následnou dorážkou si snadno Cristian Stuani poradil.

Hosté se dostali do velkých kompilací, jelikož potřebují v boji o záchranu v LaLize každičký bod a nyní to s nimi moc dobře nevypadalo. Girona celkem pohodově bránila své vedení, protože se hosté prakticky k ničemu, ale opravdu k ničemu nedostali. Až v závěru poločasu jsme se mohli dočkat vyrovnání. Z levé strany přišel centr.

K hlavičce se dostal Celso Borges, ale míč byl ještě tečovaný, takže branka ohrožena nebyla a obránce míč následně odkopl. Do šaten se tedy odcházelo za průběžného skóre 1:0. V 50. minutě se o zvýšení jednobrankového náskoku mohl dostat Pablo Maffeo. Ten po rychlé akci zakončoval dalekonosnou střelou zprava a donutil Martíneze k výtečnému zákroku. O sedm minut později se však skóre měnilo.

Do vápna hostů přišel další centr, na který si tentokráte naskočil Juanpe a míč poslal až do sítě Deportiva. To se ve druhé polovině neprobojovalo k větší gólovce, proto se muselo smířit, že domů odjede bez beru. A zcela zaslouženě, protože lepším mančaftem v tomto utkání byla Girona.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na tipáči 98 procent vkladu na jedničku. Girona vyhrála doma posledních 5 zápasu, bez obdržené branky. Navíc všichni soupeři byly dle kurzu od tipáče silnější. 2 by s ji hodila- nesmí se to stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Do píp- klávesice .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele