29. kolo
17.03.2018 13:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - UD Las Palmas 1:1

Oba celky chtěly ze vzájemného souboje urvat vítězství. Pouhý bod totiž jejich situaci ve spodku tabulky v podstatě vůbec neřeší, jejich ztráta na záchranu je pořád poměrně vysoká. O všem podstatném se rozhodlo už v prvním poločase. Las Palmas skórovalo zásluhou Alena Haliloviče, La Coruňa dokázala srovnat o osmnáct minut později díky Raúlovi Albentosovi.

Už čtrnáct kol v řadě čeká Dépor na jakékoli ligové vítězství. I když v posledních zápasech vykazoval zlepšení a hlavně ve druhém dějství působil v tomto utkání nebezpečněji, nepodařilo se mu svou mizernou bilanci přerušit. Klub z Kanárských ostrovů si také potřeboval napravit reputaci po dvou porážkách za sebou. Konečná plichta je vlastně pro něj maximum, které mohl získat.

Vstup do důležitého střetnutí se daleko lépe podařil hostům. Beka Fernanda Navarra obral o balón až příliš snadno ve 4. minutě napadající Halilovič, který proběhl během pár vteřin až za hranici šestnáctky, a odtud zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Ve 22. minutě však domácí vyrovnali, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Lucase Péreze zužitkoval hlavou Albentosa.

Do poločasu mohl Deportivo dokonce poslat do vedení Andone, jenž si naběhl na bližší tyčku na hranici brankového území na přihrávku Juanfrana, jenže z krkolomné pozice, postavený zády k bráně, protečoval míč pouze do zámezí. Velmi dobře si v zakončení počínal taktéž jeho spoluhráč Muntari, nicméně jeho pokus ze střední vzdálenosti lapil pozorný brankář Chichizola.

Las Palmas si rovněž ještě před přestávkou vytvořilo obrovskou příležitost. Momo se snažil svou nahrávkou najít ve vápně úplně volného Vicenteho Gómeze, který se díky zákroku gólmana Rubéna o kousek k meruně nepropracoval. Následně se zapojil do velkého závaru, v němž byl domácí stoper Sidnei i Calleri, a i když byla rozvlněna síť, gól nebyl uznaný kvůli ofsajdu.

Ve druhém dějství hledaly oba týmy cestu za nějakou rozhodující trefou, především La Coruňa mohla z několika šancí definitivně udeřit, ovšem v koncovce se jejím hráčům nedařilo. Lucas Pérez v 54. minutě zamířil z přímého kopu do břevna, vlastence si málem vsítil Aquilani, nebýt výtečného Chichizoly, a Bakkali v nastavení o kousek kýžený a chtěný prostor minul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele