25. kolo
24.02.2018 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - UD Las Palmas 0:0

Střetnutí druhé a třetí nejslabší ofenzivy španělské La Ligy slibovalo skrovný gólový příspěvek, a to se také potvrdilo. Přestože byl domácí Leganés proti Las Palmas výrazně lepším týmem, kýženého průlomu skóre se nedočkal a musí se spokojit jen s bezbrankovou remízou. To pro hosty je získaný bod malým vítězstvím, za něž vděčí především výtečnému brankáři Chichizolovi.

Ostrované se dosavadní sezonou protrápili a jsou až po uši namočení v boji o sestup. K záchraně měl dopomoci nově jmenovaný trenér Paco Jémez, jemuž ale udělal nečekanou čáru přes rozpočet odchod klíčového hráče Jonathana Viery do Číny. Vzhledem k tomu, že zimní přestupové období již dávno proběhlo, musí si Las Palmas ve zbytku ročníku vystačit s vlastními zdroji.

Soudě dle sobotního výkonu čeká Jémeze obrovský kus práce, neboť jeho týmu bez kreativního srdce zálohy chybělo směrem dopředu úplně všechno. Zaplnit díru po Vierovi se pokoušel především Alen Halilović, jemuž se nedala upřít snaha, avšak samotné provedení již pokulhávalo. Po přestávce pak spadl do herní šedi ve svém okolí i mladý chorvatský křídelník a pozornost již na sebe z tábora hostí strhával výhradně Leandro Chichizola.

Po nevýrazné první půli domácí přidali na obrátkách a podrobili soupeře ustavičnému tlaku, z nějž se mu nedařilo vymanit. Když už se ale hráčům Leganésu podařilo překonat hluboký defenzivní blok soupeře, stál jim v cestě ještě brankář. Na suverénního Chichizolu si nepřišel jak Nabil El Zhar v samostatném úniku po výtečné kombinaci s Amrabatem, tak Unai Bustinza, jemuž se povedlo tečovat už tak nebezpečný přímý kop střídajícího Guerrera. Kuriózním způsobem se pak domácí mohli připravit dokonce i o bod za remízu, když brankář Cuéllar napálil svůj odkop přímo do Bustinzy, od nějž se míč málem odrazil do vlastní odkryté brány.

Leganés tak ani na pátý pokus nedokázal zlomit šňůru ligových zápasů bez vítězství a drží se s třiceti body na dvanáctém místě. Situace Las Palmas je o poznání kritičtější, neboť zůstává na sestupové osmnácté příčce a v příštím kole přivítá na domácí půdě vedoucí Barcelonu.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele