33. kolo
16.04.2016 18:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Sporting Gijón 1:1

Las Palmas je sice ve formě, ale v souboji dvou nováčků si na Sporting Gijón nepřišlo. Ostrované sice vedli po brzké trefě Pedra Bigase, jenže hosté zvládli krátce po změně stran srovnat na konečných 1:1 zásluhou Jonyho a připisují si veledůležitý bod v boji o záchranu. Ten se už jejich soupeře netýká - Las Palmas se totiž právě tímto výsledkem dostalo na klíčovou hranici čtyřiceti bodů. Sporting sice nadále zůstává v sestupovém pásmu, ovšem na únik mu již schází jediný bod.

Svěřenci kouče Quiqueho Setiena šli do zápasu jako favorité, neboť zvládli zvítězit ve třech po sobě jdoucích zápasech, když jim postupně podleli Real Sociedad, Valencie i Deportivo la Coruňa. Když hned po třech minutách nikým nehlídaný Bigas naběhl na přímý kop Tany a poslal Las Palmas do vedení, vše nasvědčovalo tomu, že pouze u této trojky nezůstane. Brzký inkasovaný gól ale Sportingem nezamával a Luisi Hernándezovi se hned vzápětí málem podařilo vyrovnat, když po Jonyho centru orazítkoval brankovou konstrukci.

Ještě do přestávky mohl zdvojnásobit vedení domácích Jonathan Viera, jenže v obou svých šancích v krátkém sledu po sobě selhal. A pouhé tři minuty po změně stran za to pak Las Palmas pykalo - rychlý protiútok po odvráceném rohovém kopu skončil u Jonyho, jenž si pohrál s bránícím Mauriciem Lemosem a přesnou ranou propálil brankáře Javiho Varase. O nečekaný zvrat ve prospěch hostí se poté dokonce mohl postarat nejlepší střelec Gijónu, Antonio Sanabria, avšak v samostatném úniku po výtečném pasu Alena Haliloviće trestuhodně netrefil.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele