1. kolo
23.08.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Madrid 0:0

Takto si Rafael Benítez svůj ligový debut na lavičce Realu Madrid určitě nepředstavoval. Bílý balet totiž na úvod uhrál proti nováčkovi z Gijónu pouhou bezbrankovou remízu a od prvního kola tak ztrácí na úhlavní rivaly Barcelonu s Atléticem Madrid dva body.

Zatímco oba zmíněné celky své premiéry zvládly jakkoli nevýraznými vítězstvími 1:0, Real se k úspěšnému zakončení nedopracoval ani jednou. Asi nejblíže měl ke gólu Gareth Bale již ve dvanácté minutě po výtečné kolmici Luky Modriće, když obešel vyběhnuvšího brankáře Cuellara, jenže z těsného úhlu posléze poslal míč jen do boční sítě.

Při absenci obvyklé jedničky do útoku Karima Benzemy obsadil místo na hrotu Jesé, ovšem stejně jako další mladý španělský talent Isco předvedl pouze nevýrazný výkon a v ideálním rozpoložení se nepozdával ani Cristiano Ronaldo, jako by mu nesvědčila Baleova ústřední podhrotová pozice.

A tak zatímco favorizovaní hosté sklouzávali jen ke střelám zdálky, největší šanci první půle zaznamenal Sporting. Antonio Sanabria totiž přetavil centr z pravé strany v prudkou hlavičku, která prosvištěla okolo brankáře Navase, jenže skončila pouze na břevně branky, od nějž se odrazila na brankovou čáru a poté ven. Odpověď Realu na sebe nedala dlouho čekat, avšak Ronaldo se po Baleově centru jen marně dožadoval penalty, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Tři minuty po změně stran domácí znovu zahrozili ze vzduchu, tentokrát však Carmona těsně minul Navasovu levou tyč. S přibývajícím časem se tlak hostí stupňoval a dvanáct minut před koncem měl z dorážky po střele Ronalda blízko ke gólu Marcelo, ovšem hlavou přestřelil. Šest minut nato se zaskvěl bezchybný Cuellar při další Ronaldově pumelici. V třetí minutě nastavení pak dostal portugalský šutér svou poslední příležitost zachránit svůj klub od nečekané ztráty dvou bodů, jenže z přímého kopu jen neškodně trefil hráčskou zeď. Sezona tak sotva začala a Rafael Benítez se okamžitě dostává pod tlak...

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
LidoOP

1:7 4xRonaldo, Benzema, Bale, (vl.)

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
boryland

1:1........

Reagovat
smazaný uživatel

typek chce bejt zajimavej

Reagovat
diastan

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju,ze prvni zaaps a jeste venku real zvladne.na 10 paradni kurs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
N.Gin

Videl bych to na pomaly vstup do sezony takze 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze vianoce benitez uz nebude madride

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý tah pro Barcelonu ten Benitez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele