13. kolo
29.11.2015 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Real Madrid 0:2

Real Madrid se po dvou ligových prohrách v řadě vrátil k vítězstvím, když na půdě Eibaru zvítězil v poměru 2:0. Góly Bílého baletu obstaraly jeho dvě nejdražší hráči - Gareth Bale a Cristiano Ronaldo.

Bezbrankový stav prolomila Baleova hlavička na konci první půle, kterou osm minut před koncem pojistil Ronaldo trefou z pokutového kopu. Madridští tak zůstávají na třetím místě a tato výhra spolu s čistým kontem a góly předních útočníků může posloužit především jako pomoc ke znovunalezení potřebného sebevědomí.

V první půli byl k vidění spíše nezáživný fotbal, kdy Eibar urputně napadal rozehrávku favorita a s notným úspěchem se mu tak dařilo nabourávat soupeřovy kombinace. První šanci si hosté vypracovali po čtvrthodině hry, kdy Ronaldo zdálky otestoval pozornost brankáře Asiera Riesga, jehož však lobovaný pokus nezaskočil. Na opačné straně pokoušel štěstí Takashi Inui, jehož ránu navíc tečoval pravý bek Carvajal, ale brankář Navas si s touto ranou přesto poradil.

S blížícím se koncem první půle ovšem obrana Eibaru přece jenom povolila, a to po nakrátko rozehraném rohovém kopu. Luka Modrić si vyměnil míč s Jamesem Rodríguezem a z výhodnějšího úhlu poslal do šestnáctky centr na přední tyč, kde číhal Gareth Bale. Velšský reprezentant posléze jen míč lehce přizvedl, což stačilo na překonání bezmocného Riesga.

Po změně stran již hosté s gólem v zádech hráli poněkud uvolněněji a Eibar navíc musel otevírat svou obranu více v honbě za vyrovnáním. Stav 1:0 ale přetrvával navzdory akrobatickému zakončení Ronalda či střelách Inuiho s Pantićem. Ronaldo pak zahodil svou nejlepší příležitost utkání, když jej uvolnil střídající Vázquez, jenže portugalská superstar trefila pouze boční síť branky.

Osm minut před koncem se aktivní Vázquez postaral o ještě výhodnější šanci, když přepadl přes nohu Daniho Garcíi a vybojoval tak pokutový kop. Tentokrát již Cristiano Ronaldo prudkou ranou doprostřed nezaváhal a vstřelil svůj devátý gól sezony. V závěru ještě mohl přidat třetí trefu hostí Benzema, avšak těsně minul.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 Real se oklepe.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

2>1

Reagovat
boryland

3:3...........

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

2:4

Reagovat
Pharrell

2:4

Reagovat
celeb

ak aj Real vyhral, tak cistemu stitu neverim.

Za mna tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele