10. kolo
31.10.2015 16:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Real Madrid - UD Las Palmas 3:1

Real Madrid pohodlně přehrál nováčka z Las Palmas 3:1 a pokračuje tak v panování španělské ligové soutěži. Ideální start dopřál madridskému velkoklubu brzkým gólem Isco, jehož záhy doplnil Cristiano Ronaldo a následné Santanovo nečekané snížení vymazal ještě do poločasu Jesé.

Vzhledem k tomu, že Real nyní čeká extrémně náročná série zápasů proti PSG, Seville a Barceloně, byl domácí zápas proti Las Palmas nejen povinným vítězstvím, ale také co možná nejpohodlnějším bez zbytečných nových zranění. Nově se na ošetřovně musel hlásit i brankář Keylor Navas, jenž letos prožívá skvostnou sezonu a výrazně přispěl k tomu, že Real doposud za dvanáct zápasů inkasoval jen devětkrát. V brance jej protentokrát nahradil Kiko Casilla.

Naděje hostí na možný překvapivý výsledek utnul Real hned ve čtvrté minutě. Jesé vystihnul dráhu míče ještě na soupeřově polovině, posunul jej Casemirovi a záložník Realu vybídl k zakončení připraveného Isca, jenž přesnou ranou na vzdálenější tyč poslal domácí do vedení. Chvíli nato sice Javi Varas ubránil jednobrankové manko při jedovaté střele Modriće, ovšem v minutě jedenácté již musel lovit míč ze své sítě podruhé. Marcelův průnik po levé straně vyústil v přesný centr do šestnáctky na hlavu Cristiana Ronalda, který skóroval již potřinácté v sezoně.

Teprve pak se dostal do akce i domácí debutant Casilla, jenž vytáhl nebezpečnou ránu Jonathana Viery a stihnul včas zareagovat i na dorážku Williana Josého. Jinak ale nadále útočil především Real a Varas se měl co ohánět, aby odolala ranám Jesého s Iscem. Osm minut před koncem první půle však Las Palmas nečekaně utkání nakrátko zdramatizovalo - Santanova prudká hlavička z rohového kopu se otřela o brankovou konstrukci a zapadla za Casillova záda.

Real se ale nenechal rozhodit. Krátce před odchodem do šaten totiž Jesé, jenž se na Kanárských ostrovech narodil a hrál tak "proti svým", převzal na levé straně šestnácky míč od Toniho Kroose, postrčil si jej do středu hřiště a prudkou ranou na přední tyč propálil Varase na 3:1. Po změně stran již Real jakoby upustil nohu z plynu právě s ohledem na blížící se úterní utkání s PSG a další góly již nepřišly ani na jedné straně.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
valloire

8-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo dlouho v domácím zápase nedal hattrick, proti Las Palmas se zas náš ničitel slabých týmů ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

a na Eurofotbalu fakt znalci, Navas s Ramosem nejsou ani v nominaci a vy je máte v předpokládanejch sestavách

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele