20. kolo
17.01.2016 16:00 CET
5 : 1
(5:0)

Reportáž

Bílý balet rozdrtil Gijón

Další lekce vyučovaná Bílým baletem skončila pro Sporting Gijón opět velmi negativně. Domácí Real totiž nadělil hostům pět branek a ani čestný zásah Ismaela Lópeze Sporting a jeho fanoušky moc nepotěšil.

Pokud někdo tvrdil, že Zinedine Zidane není dostatečně připravený a nezvládne obrovská očekávání, že hvězdní hráči budou nad jeho síly, tak francouzský trenér dnes opět přidal pádnou odpověď. Real zažil další povedené vystoupení a jeho fanoušci museli být velmi spokojeni. Především po první půli, ve které padlo všech pět branek domácího týmu. O jednu se postaral Bale, dvě přidali Benzema a Ronaldo.

Osvědčená sestava plná hvězd byla k vidění i dnes odpoledne, když se na trávníku objevili Isco, Ronaldo, Benzema, Bale, Kroos, Modrić nebo Pepe. Za hosty odpočíval Antonio Sanabria, který měl na Real samozřejmě díky působení v La Masii spadeno. Takže čest barcelonské kopané zachraňoval pouze mladík Alen Halilović. Kromě něj byli na trávníku také Guerrero, Cuéllar nebo Jony.

Netrvalo to ale dlouho a Real se poprvé trefil. Radost z první branky si již v páté minutě odbyl Gareth Bale, kterého ukázkovým pasem z rohového kopu našel Toni Kroos. O pouhé tři minuty později se Real mohl radovat opět, když se od Carvajala dostal míč k Ronaldovi. Toho na vápně prakticky nikdo osobně nebránil, takže portugalská hvězda udělala otočku a vypálila - 2:0 pro Real.

Gól chtěl vstřelit také muž, který je za to primárně placen, Francouz Karim Benzema coby hrotový útočník. Dočkal se tři minuty po Ronaldovi, když mu na vápno poslal balon Gareth Bale. Benzema nečekal a krásnými nůžkami zaskočil brankáře Cuéllara.

Gól s pořadovým číslem čtyři na sebe nenechal dlouho čekat. Na začátku celé akce byla průniková nahrávka na rozeběhnutého Carvajala, který našel ještě lépe postaveného Cristiana Ronalda. Portugalský míčový kouzelník už jen usměrnil míč do sítě a Real vedl o čtyři góly.

Pátá branka se zrodila s poměrně nezvykle dlouhou odmlkou ze strany Realu. Až pět minut před koncem poločasu se uspokojený Real dočkal pátého přesného zásahu, když mladík Isco skvěle vybídl Karima Benzemu. Ten si mohl vybrat, zda bude nahrávat na Ronalda, nebo zda zakončí sám. Vybral si možnost b a zakončil - 5:0.

Decimovaný Sporting měl hrůzu v očích při představě, že jej čeká podobných 45 minut druhého dějství. Po změně stran udělaly oba týmy menší úpravy v jedenáctkách na hřišti, v Realu nastoupil Jesé místo Balea. Sporting vyslal do marného boje Ndiho. Po hodině hry se na hrací plochu dostal i James Rodriguez, který měl o chvíli později velkou šanci. Jenže se místo zakončení srazil se spoluhráčem Benzemou.

Alespoň čestného úspěchu se dočkali hosté, když Jony předložil na vápno míč nabíhajícímu kolegovi Ismaelovi Lópezovi a ten zamířil přesně k tyči - 5:1.

Příliš dobré utkání dnes neodehrál stoper Varane, kterého musel často usměrňovat brankář Navas. Jenže z jeho chyb nedokázal Sporting už nic vytěžit. Zbylé minuty Real v podstatě jen poklidně dohrával, takže jsme se už žádné větší šanci ani na jedné straně nedočkali. Realu to ale asi moc nevadí, protože si zastřílel v tréninkovém režimu, bere tři body a alespoň na pár hodin se přibližuje k prvnímu Atléticu Madrid. Sporting místo toho klesá na předposlední pozici.

Autor: Ondřej Pražák / football-espana.com, onlajny.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla pr.el, kdyby zrovna zde, vyhráli z nějakého důvodu hosté

Reagovat
Bastaron

Asi jako u 50% zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

4:0

Reagovat
valloire

7-0

Reagovat
Robík

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, Halilovic hattrick.

Reagovat
valloire

kdo to je?

Reagovat
Bastaron

6:0

Reagovat
valloire

ale takový spekulace tenkrát byly u každýho dobrýho hráče, že Zidane Barcelonu obdivoval, je jasný, protože vyrůstal v době vašeho Dream teamu...přečetl jsem si Figa, objektivní

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
klokan.paul

4:0 3 Bale 1 Benzema

Reagovat
roberos

Kdy konečně dostane Penaldo redku - dnes měl jít pod sprchy a rozhodčí nic!

Reagovat
roberos

Jinak typický Penaldo - hlavně nahánět góly proti slabíkům - když nemá na to dát gól někomu lepšímu !! Jak vidí slabochy a šanci na hatrick tak se může přetrhnou ! Jinak Zidane ten Real zataví - stejně jako Ancellotti !

Reagovat
smazaný uživatel

Hochu,ty seš slušně zakomplexovanej......

Reagovat
roberos

To je starý - napiš něco lepšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to mít nějakej význam????

Reagovat
roberos

Ne - prodat Ronalda a koupit Lewandovského nebo Suaréze - ty by z tolika šancí co má Penaldo ( dřevák dřevokavitej sobeckej) měli za sezónu 80 gólů !

Reagovat
vanGomm

roberos ze tvých příspěvků je na 100 honů cítil veliký kompex.Nezmám ve svém okolí podobný případ.Já bych s tímto třeba žít nedokázal.Tobě to zřejmě asi tak nepříjde.Konec konců je to Tvoje věc.A pokud jde o ty góly,tak přece nahánět je proti tzv.slabejm mají všichni hráči stejnou.Liga ve Španělsku má 38 kol a tedy hraje každý s každým 2x.Pokud jsi tuto základní věc nepochopil je to špatné.Pokud to chápat nechceš pak je to ještě o něco horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty jsi asi největší kretén, který se tu zatím uboze vyjádřil!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele