9. kolo
24.10.2015 22:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Deportivo La Coruña 2:0

Sobotní program devátého kola Primera División uzavřel souboj Malagy s Deportivem La Coruňa, který vyšel lépe prvním jmenovaným. Andaluský celek si doma góly Adnana Tighadouiniho s Juanem Carlosem pohlídla své druhé vítězství sezony a právě získané tři body jej nyní dělí od pásma sestupu. Depor tato prohra až tak mrzet nemusí, stále se nachází na výtečném sedmém místě.

Malaga doposud skórovala jen v jednom jediném zápase a i tentokrát to po celou úvodní hodinu vypadalo, že její střelecké sucho se protáhne o další kolo. Pak ovšem Tighadouiniho přímý kop šťastně proskotačil až na zadní tyč do sítě a Carlos navíc nabytý náskok pět minut před koncem pojistil gólem číslo dvě.

Ne že by si domácí vítězství nezasloužili, aktivnější byli směrem dopředu od samotného úvodního hvizdu, ovšem jejich dominantní držení míče šance vesměs nepřinášelo. Brankář German Lux sice měl co na práci, ale šlo spíše o rutinní zákroky než bránění čistého konta zuby nehty. Finální přihrávka Malaze stále unikala, zatímco hosté o sobě dali v útoku během první půle vědět akorát ranou Oriola Riery, jenž však nedokázal svou střelu vtěsnat mezi tři tyče.

Po změně stran se Malaga znovu do svého soupeře zakousla a usilovně hledala skulinku k prvnímu gólu, jenže když už se to Charlesovi po Carlosově centru povedlo, radost Andalusanů rázně zastavil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Šlo o sporné rozhodnutí, avšak domácím se fotbalové štěstí jen chvíli nato zase vrátilo na kopačky. Tighadouini vpálil do šestnáctky přímý kop, který proskákal houštinou těl až k zadní tyči, kde skončil za Luxovými zády. Svým dílem k tomu přispěl také stínující Welington, jenž se přitom v ofsajdové pozici prokazatelně nacházel...

Poklidný závěr zařídil Malaze Juan Carlos, jenž sebral odkop Roberta Rosalese a bez zbytečných cavyků přesnou ranou levačkou z ostrého úhlu propálil Luxe podruhé. Malaga tak zvítězila 2:0 a zdá se, že je z nejhoršího venku. Potvrdit vzrůstající formu (dvě výhry z posledních tří kol) může příští týden na půdě Sportingu Gijón. Depor pro změnu čeká náročný soupeř v podobě Atlética Madrid.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele