4. kolo
20.09.2015 16:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Sporting Gijón 2:3

Sporting Gijón se doposud prezentoval především neprostupnou obranou, která mu však čistým kontům navzdory doposud nepřinesla jediné vítězství. Až nyní, když ligový nováček paradoxně inkasoval v derby na stadionu Riazor hned dvakrát, premiérové prvenství konečně přišlo. Divokou výhru 3:2 nad domácím Deportivem la Coruňa zařídil především Antonio Sanabria, jenž vstřelil dvě branky v úvodních osmi minutách.

Po fantastickém startu hostí sice Depor zabral a záhy dokonce srovnal na 2:2 díky trefám Juanfrana s Luisem Albertem, jenže Álex Menendez jedenáct minut před koncem první půle vrátil Gijónu vedení, které už tentokrát nepustil. Deportivo sice po změně stran jasně dominovalo, ale Lucas Pérez trefil pouze brankovou konstrukci a Alberto svou kroucenou střelu poslal těsně vedle.

Ani v jednom z úvodních tří ligových kol sezony ještě Gijón neskóroval, jenže tentokrát to byla z jeho ofenzivní stránky zcela jiná písnička. Hned po třech minutách kapitán Alberto Lora poslal do šestnáctky vyvedený centr rovnou na hlavu Sanabrii a první gól byl na světě.

Od té chvíle uplynuly sotva čtyři minuty a najednou bylo vedení hostí dokonce dvojnásobné. O černou práci se postaral barcelonský mladíček Allen Hallilović, jenž s vypětím všech sil udržel míč ve hře a přiťukl jej patičkou Lorovi. Pak následovala totožná situace jako u prvního gólu: krásný centr a suverénní Sanabriovo zakončení.

Ve fanoušcích Deporu by se krve nedořezal, ovšem jejich miláčci se záhy přece jen dokázali oklepat. Po čtvrthodině hry Juanfran líznul hlavou míč po rohovém kopu, který k velké radosti domácích zapadl na zadní tyči do brány. Když jedenáct minut nato napřáhl Alberto a přízemní ranou vyrovnal, byli zase na koni hráči Deportiva. Dokonce to na chvíli vypadalo, že Sidnei vsítil i třetí zásah a dokonal famózní obrat, jenže praporek rozhodčího oprávněně gólové radosti utnul hned v zárodku.

Po této promarněné příležitosti dostali domácí ještě tvrdší direkt. Znovu u toho byl aktivní Hallilović, jenž podnikl bleskový protiútok a vyslal do zakončení Menendeze, pro nějž nebyl žádný problém umístit svou ránu přesně na zadní tyč a nakonec šlo i o gól vítězný.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele