38. kolo
14.05.2016 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Real dvěma trefami Ronalda zvítězil v La Coruni, ale titul mu přesto unikl

Real Madrid si povinnost splnil a porazil Deportivo la Coruňa v poměru 2:0, jenže aby ještě ukořistil ligový titul, musel se spoléhat na zaváhání vedoucí Barcelony v Granadě. V souběžně hraném zápase však Katalánci žádné potíže nepřipustili a po vlastním triumfu 3:0 jsou mistry Španělska stejně jako loni.

Na kratičkou chvíli ještě svěřenci Zinedina Zidana byli ve virtuální tabulce na prvním místě, když se na stadionu Riazor ujali vedení, zatímco v Andalusii ještě Barcelona hrála stále 0:0. O první gól Bílého baletu se postaral jeho nejlepší střelec Cristiano Ronaldo, jenž záhy přidal i gólovou pojistku, jíž upravil své vlastní střelecké ligové statistiky na kulatých pětatřicet zásahů. Portugalský křídelník pak ještě do přestávky dvakrát napálil brankovou konstrukci a do druhé půle již s výhledem na finále Ligy mistrů ani nevyběhl.

Po změně stran již Real žádnou velkou snahou neoplýval, neboť dvoubrankový náskok byl dostačující a Barcelona v tu chvíli vedla totožným rozdílem. Konečná bilance devadesáti bodů je sama o sobě výtečná a s přihlédnutím k tomu, že ještě na začátku minulého měsíce zela mezi Realem a Barcelonou desetibodová propast, nejde v závěru sezony Realu takřka nic vytknout. Na spravení chuti a zisk alespoň nějaké trofeje nyní příznivcům madridského velkoklubu může posloužit zmíněné finále Ligy mistrů, v němž se za dva týdny utká v městském derby s Atlétikem Madrid.

O všem podstatném se v tomto utkání rozhodlo již během první půle. Na první gól si museli diváci v Galicii počkat pouze sedm minut: Gareth Bale vběhl z levé strany do šestnáctky a skrze Karima Benzemu se pak jeho pas dostal až k připravenému Ronaldovi, jenž snadno uklidil míč do sítě. V minutě pětadvacáté pak hosté své vedení pojistili, když Ronaldo vystoupal na Kroosův rohový kop nejvýše a navzdory snaze domácího Mosquery procpal míč do sítě.

Čtyři minuty nato mohl Ronaldo dokonce dokonat hattrick, avšak tentokrát měl překonaný brankář Pletikosa štěstí, neboť míč skončil pouze na jeho tyči. Tentýž výsledek se opakoval i chvíli nato, když Ronaldo pro změnu napálil břevno. Deportivo mělo nejblíže ke zdramatizování zápasu devět minut před koncem první půle skrze střelu Fedeho Cartabii, ta však zamířila těsně vedle Navasovy brány.

Po změně stran již Ronaldo, který ani neměl realistickou šanci získat korunu střelců, neboť v Granadě stejně jako on řádil i nejlepší střelec ligy Luis Suárez, přepustil své místo na trávníku Jamesi Rodríguezovi a přihlížel vyrovnanějšímu průběhu zápasu. Keylor Navas musel zasahovat při ranách Lucase i střídajícího Robera, aby udržel dvoubrankový náskok svého týmu a čisté konto k tomu, přičemž v závěru ještě mohli upravit skóre hosté. Isco však minul, Marcelo si vylámal zuby na Pletikosovi a ani James nebyl přesný v zakončení. Ne že by na tom v konečném výsledku až tak záleželo: Real zvítězil pohodlně 2:0 a zakončil tak letošní sezonu na druhém místě ligové tabulky.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
valloire

0-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele