35. kolo
03.05.2015 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - Elche CF 1:2

Elche se v závěru sezony těší výjimečné formě, kterou potvrdilo i na hřišti favorizované Malagy. Té nestačila ani penalta s vyloučeným hráčem soupeře k tomu, aby na stadionu Rosaleda ve strhujícím zápase ukořistila body, neboť se nakonec poroučela s prohrou 2:1.

Jako první se prosadil nejlepší střelec hostujícího celku Jonathas de Jesús, ovšem jeho trefu mohli Andalusané pohodlně umazat, když brankář Przemyslaw Tytoń uviděl za faul na Javiho Guerru červenou kartu a ještě tím soupeři nabídl výhodu pokutového kopu. Zkušený záložník Duda však trestuhodně selhal, trefil pouze brankovou konstrukci a umožnil Elche, aby záhy z rychlého protiútoku udeřilo podruhé zásluhou Pasaliće.

Snížení na 1:2 tak obstaral až v samotném závěru Javi Guerra a tentýž hráč poté ještě v dramatickém finále mohl dokonce srovnat, jenže Elche nakonec přece jen tímto křtem ohněm prošlo úspěšně. S nynějším ziskem čtyřiceti bodů si navíc hosté definitivně zajistili udržení ve španělské nejvyšší soutěži i pro její další ligový ročník.

Kvůli nečekanému zisku jednoho bodu z hřiště Atlética Madrid se Athletic posunul na poslední pohárové sedmé místo právě před Malagu, která tím pádem měla o motivaci postaráno. Útočník Juanmi se brzy dostal ke gólové hlavičce z centru Samuela Garcíi, jenže jeho zásah z šestnácté minuty rozhodčí správně neuznali kvůli postavení mimo hru. Elche zareagovalo svým typickým přímočarým protiútokem ze zabezpečené obrany, a to s devastujícím účinkem.

V devětadvacáté minutě totiž Faycal Fajr uvolnil Víctora Rodrígueze, jenž z pravé strany nacentroval přesně do cesty Jonathase, a brazilský útočník neměl problém uklidit míč do sítě, již podvanácté v letošní sezoně. Po změně stran pak pokračoval mohutný tlak domácích v honbě za vyrovnáním, jenže Amrabatovi znovu pokazil gólovou radost pískot sudího, podle nějž útočník Malagy postrčil brankáře Tytońe předtím, než se sám jal zakončovat.

Dvacet minut před koncem pak Andalusané dostali jedinečnou příležitost zvrátit utkání pevně na svou stranu. Střídající Guerra spadl v šestnáctce po Tytońově zákroku a vydobyl tím jak pokutový kop, tak červenou kartu pro polského brankáře ve službách Elche. Duda však z penaltového puntíku trefil pouze tyč. Potrestání shůry poté přišlo v osmaosmdesáté minutě. Zoufalé útočení Malagy otevíralo čím dál větší okénka v její vlastní obraně, čehož perfektně využil Jonathas přihrávkou Pasalićovi, který prostřelil gólmana Kameniho.

I když se v tu chvíli zdálo, že je o výsledku rozhodnuto, domácí hráči se pořád nevzdávali. Po krásné Amrabatově ráně do břevna se z dorážky prosadil Guerra a španělský útočník pak mohl dokonce v šesté minutě nastavení přidat i heroický vyrovnávací gól, jenže jeho zakončení k nelibosti domácích trefilo pouze připraveného brankáře Herreru.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele