33. kolo
26.04.2015 12:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Deportivo La Coruña 1:1

Deportivo La Coruňa odolalo favorizované Malaze a díky remíze 1:1 je zase o krůček blíže vysněné záchraně ve španělské nejvyšší soutěži. Ve vesměs vyrovnaném utkání poslal domácí Andalusany do vedení, ovšem Oriol Riera po hodině hry znovu vyrovnal. Oba celky navíc trefily i brankovou konstrukci, ovšem vítězný gól se nepodařilo ukořistit ani jednomu.

Depor se ziskem jednoho bodu posunul na celkový počet devětadvaceti, což je stále daleko od záchranářské jistoty a navíc jeho série zápasů bez vítězství se tímto výsledkem opět natáhla již na jedenáct kol. Ani Malaga se nemůže opřít o vydařené výsledky z posledních týdnů, sama je totiž bez jediné ligové výhry již sedm utkání. Náskok andaluského klubu na osmý Athletic se tak rázem zmenšil na pouhý jeden bod, boj o poslední místo zajišťující kvalifikaci do Evropské ligy tak ještě bude v závěru sezony nadmíru ostrý.

Svěřenci Javiho Gracii se málem odrazili ze startovních bloků tím nejlepším možným způsobem. Juanmi však smolně v desáté minutě trefil pouze tyč, když umně obkroužil bránícího hráče a obstřelil brankáře Fabricia. Pak o sobě dalo poprvé vědět Deportivo prostřednictvím Lucase Péreze, jenž přinutil gólmana Carlose Kameniho ke kvalitnímu zákroku. A když po dobré práci Luisinha v hlavičkovém zakončení těsně selhal Riera, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten však po změně stran vydržel ani ne dvě minuty, neboť Nordin Amrabat vyspurtoval v pravou chvíli na kolmou přihrávku a navzdory tlaku bránících hráčů vyslal na Fabricia tvrdou přízemní ránu, která se otřela o tyč a zapadla do sítě. Ani to však hosty nerozhodilo a Kameni se musel záhy činit v likvidaci nebezpečného centru před nabíhajícím Rierou. Několik minut nato však někdejší útočník anglického Wiganu přece jen udeřil.

Excelentní přímý kop Péreze z pravé strany našel v pokutovém území Malagy přesně Rierovu hlavu, z níž se míč odrazil přesně do spodního rohu branky domácích. Ti se snažili o okamžitou odezvu a návrat vedení na svou stranu, jenže Juanmi skóroval z postavení mimo hru a Horta ztroskotal na Fabriciovi. Největší šance závěru utkání tak připadla Pérezovi, jenže křídelník Deporu z hranice pokutového území trefil svůj přímý kop pouze do tyče.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele