16. kolo
21.12.2014 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Elche CF - Málaga CF 1:2

Malaga zakončila ligovou sezonu v kalendářním roce 2014 na úrovni, jakou se prezentuje již dlouhé měsíce, neboť zvítězila na půdě tápajícího Elche 2:1. Domácí se přitom ujali brzy vedení, jenže na Lombánovu gólovou hlavičku z hraniční ofsajdové situace dokázali po změně stran odpovědět Ignácio Camacho spolu se střídajícím Luisem Albertem.

Svěřenci Javiho Gracii tak přezimují na skvělé sedmé příčce se stejným počtem třiceti bodů, jako pátý Villarreal a šestá Sevilla, čtvrtá Valencie pak má jen o jediný bod více. Zato za Malagou zeje již desetibodová propast. Elche naopak zůstává pevně přikováno na samotném dně tabulky s pouhými deseti body.

Lepší vstup do utkání si připsali hosté, kteří polského brankáře Tytoně prověřili během úvodní dvacetiminutovky hned čtyřikrát. Pak se do tempa hry dostalo i Elche, které jako obvykle stálo a padalo s výkony Jonathana de Jesúse, jenž umně prokličkoval přes dva soupeřovy bránící hráče a vybojoval roh kvůli kvalitnímu bloku Marcose Angeleriho. Argentinský zadák Malagy poté těsně před odchodem do šaten znovu zachránil svůj tým, když napravil dalším blokem hrubku brankáře Kameniho.

Přesto k průlomu bezbrankového stavu došlo záhy ještě v první půli. Zatímco na domácí straně Tytoń skvěle zasáhl proti ráně Horty, svedli domácí skórovat, byť za dosti kontroverzních okolností. Během přímého kopu Fajra totiž celá obranná linie Malagy jako jeden muž vystoupila vpřed, aby vystavila soupeře do ofsajdové pasti, jenže namísto toho, aby jednoduchý gól Lombána nebyl uznán, zůstal praporek čárového rozhodčího k děsu hostí dole.

Přesto se Andalusané po změně stran nepoložili a hned po několika minutách se jim povedlo srovnat. Samuel Castillejo pronikl po levém křídle a předložil skvělou přihrávkou míč nabíhajícímu Camachovi, jenž přesnou ranou na přední tyč nedal Tytońovi šanci. Ani to však Malaze nestačilo a nadále se hnala za vítězstvím. Castillejo dvakrát přestřelil, Darder zase neprostřelil polského brankáře. Svěží vít do ofenzivy Elche poté přinesl střídající Aaron Ňíguez, jenž nejprve vsítil správně neuznaný gól z postavení mimo hru, a pak po Cismově přinutil Kameniho k špičkovému zákroku.

Gól ovšem nakonec přišel od jiného náhradníka. Luis Alberto, jenž v Malaze hostuje z anglického Liverpoolu, na hřišti pobyl sotva pár vteřin a hned ze svého prvního dotyku s míčem vytěžil vítězný gól večera. Mladý ofenzivní záložník převzal přihrávku Recia a přízemní ranou do dolního růžku zařídil Malaze vítězství a příjemný závěr letošního roku.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele