34. kolo
29.04.2015 22:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Elche CF - Deportivo La Coruña 4:0

Tak takhle se kráčí za záchranou. Elche rozdílem třídy přehrálo Deportivo La Coruňa na domácí půdě 4:0 a jistotu udržení v nejvyšší španělské soutěži i pro další ročník má již na dosah. Vítězný gól nevstřelil nikdo jiný než Jonathas de Jesús, a to hned v páté minutě.

Brazilcova trefa pak odstartovala debakl, který doplnili David Lombán z pokutového kopu, Mario Pasalić krátce po změně stran a v samotném závěru dodal výsledku třešničku na dortu Garry Rodrigues. Pro klub z provincie Alicante šlo o vůbec nejvyšší prvoligové vítězství od roku 1970...

Svěřenci Frana Escriby se tak dostali od sestupových vod na vzdálenost pohodlných osmi bodů, což se čtyřmi zbývajícími zápasy do konce sezony vypadá již mimořádně slibně. Hned v příštím zápase v Malaze tak Elche může svůj status prvoligového týmu potvrdit i matematicky, ovšem stále se nad ním vznáší určitý otazník, co se týče možného nesplacení dluhu pěti milionů euro, které by propad o ligu níže přece jen ještě mohlo zapříčinit. Deportivo naopak aktuálně drží první sestupovou příčku a není se čemu divit, když nedokázalo vyhrát ani jednou z posledních dvanácti kol.

V posledních týdnech provázela Elche nepříjemná nejistota, kterou neutišil ani odchod klubového prezidenta Josého Seculpreho, jehož v nevděčné funkci pod tlakem nahradil den před zápasem s Deporem Juan Anguix. Ovšem i přesto se Escribův tým dokázal potřetí za posledních čtrnáct dnů vybičovat ke kvalitnímu výkonu, který mu přinesl kýžené vítězství.

Elche dominovalo od samotného úvodu a ještě před Jonathasovým krásným gólem mělo další dvě slušné šance. Gól pak z kopačky brazilského útočníka padl po perfektní práci Damiana Suáreze. Jonathas tak vstřelil svůj jedenáctý gól sezony a dovolil si dokonce neobvyklou oslavu, když vytáhl pro kamery sluneční brýle. Záhy se Elche mohlo pohodlně vyhřívat na výsluní ještě více, neboť Enzo Roco spadl po zákroku Oriola Riery a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Lombán - 2:0 po dvaceti minutách.

Depor se probudil k životu až po změně stran, jenže své tři příležitosti nahuštěné do pouhých pár minut trestuhodně zahodil, jmenovitě selhali Lucas Pérez a dvakrát Riera. Okamžitě tak přišel trest v podobě inkasovaného gólu číslo tři. Suárez využil vysunuté obranné linie Deportiva, aby vybídl do úniku Jonathase, a brazilský šutér napálil brankáře Fabricia tak, že míč pomaloučku směřoval do brány. Vše v tu chvíli pojistil dorážkou Pasalić, aby jej dorazil za čáru ještě před dobíhající obranou hostí.

La Coruňa se nakonec nedočkala ani čestného gólového úspěchu a místo toho naopak ještě jednou inkasovala. V první minutě nastavení totiž Elche odvrátilo rohový kop a střídající Garry Rodrigues využil oproti defenzivě Deporu své odpočaté čerstvé nohy, aby pláchnul až k zakončení, které úspěšně zafungovalo i na brankáře Fabricia.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Noustress

tip 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele