14. kolo
06.12.2014 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Málaga CF 0:1

Malaga po dvou porážkách opět zabrala a díky brance Sergiho Dardera ovládla utkání na půdě Deportiva La Coruňa v poměru 1:0. Andaluský celek tak nadále překvapivě útočí na pohárové příčky s minimálním odstupem od Sevilly s Valencií. Depor naopak zůstává přibitý pevně u dna ligové tabulky.

Zatímco prohry Malagy přišly z náročného dvojzápasu s Atlétikem a Realem Madrid, domácí celek již ve své negativní šňůře před sobotním zápasem došel na číslo pět. Na obou stranách chyběla řada hráčů, Deportivu jmenovitě scházeli Lucas Pérez, Juanfran a Luis Fariňa. Po násilnostech z minulého týdne, které kvůli úmrtí jednoho z fanoušků zastínily utkání galicijského klubu na hřišti Atlétika Madrid, byla sekce obvykle obývaná klubovými ultras zcela prázdná, neboť se je vedení rozhodlo zbavit možnosti vstupu na stadion.

Oba celky se poněkud paradoxně utkaly již podruhé v témže týdnu, když v rámci ligového poháru uhrály remízu 1:1 před zraky necelých deseti tisíc diváků. Na sobotní ligový střet nasadil klub vstupné za lidovou cenu jednoho eura ve snaze povzbudit chabou návštěvnost, a podstatně plnější stadion si málem zakřičel poprvé ‚gól‘ v jedenácté minutě. Hélder Postiga se dostal do samostatného úniku, který brankář Kameni vyřešil skokem pod nohy portugalského útočníka. Přestože mezi oběma hráči nedošlo k žádnému výraznějšímu kontaktu a Postiga celé situaci značně přidal, nařídil rozhodčí pokutový kop.

Jedinečnou šanci poslat Depor do vedení však Ivan Cavaleiro trestuhodně prováhal. Carlos Kameni totiž vystihl stranu a následně skvěle pokryl i dorážku téhož hráče. Kamerunský gólman se musel činit i deset minut nato, když vyrazil Postigovu ránu zblízka. Kameniho výtečný výkon záhy podpořila i ofenziva a Malaga se poněkud proti proudu hry dostala do vedení. Sergi Darder totiž využil špatného odkopu brankáře Fabricia a krásnou ranou zdálky do růžku branky mohl slavit gól na 1:0.

Deportivo si pak šest minut po změně stran vytvořilo další slibnou šanci, jenže penaltový viník Cavaleiro neměl štěstí v zakončení ani tentokrát, neboť trefil pouze brankovou konstrukci. V devětašedesáté minutě zase mohl navýšit vedení hostů zkušený Duda, ovšem z hranice pokutového území mířil nepřesně. V závěru si ještě mohl pokazit doposud skvěle zvládnutý zápas Kameni, když mu vypadla z náruče slabá střela, jenže dorážku José Tocheho si už opět dobrým zákrokem pohlídal. Domácí tak mohou smutnit, že nezvládli další zápas, v němž rozhodně nebyli horším týmem. Mizerné zakončení si však vybralo svou daň.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele