30. kolo
08.04.2015 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Córdoba CF 1:1

Blízko blizoučko měla Córdoba k navýsost cennému vítězství ze hřiště Deportiva La Coruňa, ovšem ani náskok i výhoda vyššího počtu hráčů v poli nakonec hostům nestačil k tomu, aby svého přímého soka v boji o záchranu obral o všechny body. Místo toho zápas skončil 1:1, když se takřka o všechno postaral Florín Andone.

Útočník Córdoby nejprve ještě v první půli poslal svůj tým do nečekaného vedení, které mělo konečně utnout příšernou sérii dvanácti zápasů bez vítězství. Když pak za dvě žluté karty musel předčasně do kabin domácí obránce Luisinho, zdálo se, že je vše na dobré cestě. V samotném závěru se však právě Andone proměnil z hrdiny zápasu v hlavního smolaře, neboť si nešťastně postaral vlastencem i o vyrovnávací gól Deportiva. Náskok Deporu jakožto prvního nesestupujícího týmu tak zůstává i nadále na osmi bodech.

Ani domácí nešli do zápasu v nijak oslnivém rozpoložení, neboť jejich vlastní série bez výhry se táhla již sedm kol. Do zápasu tak Deportivo naklusalo s patřičnou aktivitou, která mu přinesla řadu šancí hned v úvodních minutách hry. Povedená kombinace nejprve umožnila Luisi Fariňovi vystřelit, jenže trefil pouze brankáře Juana Carlose. Isaac Cuenca pak rovněž neuspěl. Córdoba kontrovala skrze Borju, jenž přinutil gólmana Fabricia k zákroku.

Zbytek první půle pak sice patřil herně jednoznačně Deporu, jenže gól z toho nakonec žádný nevzešel. Alex Bergantiňos nejprve připravil šanci Juanfranovi a pak pálil i sám, ovšem vždy neúspěšně. Po změn stran se pak Andalusané zmohli na podstatně lepší výkon, který korunovali i úvodním gólem večera. V pětapadesáté minutě se trefil Andone zvláště díky dobré práci a asistenci Edimara.

Reakce domácích málem přinesla vyrovnání skrze Tocheho, jenže ten z dorážky nedokázal trefit bránu. V devětašedesáté minutě pak dopadla na ambice Deporu tvrdá rána. Faul na Fedeho Cartabiu totiž domácímu obránci Luisinhovi vynesl druhou žlutou kartu utkání a musel předčasně pryč z trávníku. Córdoba pak poměrně v poklidu kontrolovala tempo hry a sama měla několik šancí náskok dokonce navýšit, jenže sedmaosmdesátá minuta je nakonec stejně položila na lopatky. Autor první branky Andone se totiž nešťastnou tečí patou postaral i o vyrovnání a dost možná definitivně potopil svůj tým do druhé ligy.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele