31. kolo
12.04.2015 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Córdoba CF - Elche CF 0:2

Šance Córdoby na setrvání v Primera División i pro příští sezonu padají do čím dál více teoretické roviny. Domácí prohra s Elche v poměru 0:2 je totiž již jedenáctou porážkou Andalusanů z posledních dvanácti kol a nic nenasvědčuje tomu, že by se v samotném závěru ročníku měl konat velkolepý zvrat...

Oba góly hostí padly po standardních situacích, kdy nejprve srazil Córdobu gólem do šatny Enzo Roco, a poté Mario Pašalić v průběhu druhé půle navýšil vedení Elche na jistý dvoubrankový náskok. Definitivním hřebíčkem do nadějí córdobských pak bylo vyloučení Borjy Garcíi, jenž za nesportovní chování vůči Víctoru Rodríguezovi uviděl rovnou červenou kartu. Elche se díky pohodové výhře posunulo opět na tři body od prvního sestupového místa, zatímco domácí celek zůstává beznadějně poslední s devítibodovou ztrátou na záchranu.

Sedmý celek loňského ročníku Segunda División, který se probojoval o úroveň výše až skrze nevyzpytatelné play-off, si nedělním výkonem rozhodně vlastní fanoušky neumoudřil. Hostující gólman Przemyslaw Tytoń si totiž za celý zápas sotva sáhl na balon. Zato na opačné straně Córdoba trestuhodně selhala hned dvakrát a značně svému soupeři výhru ulehčila. První případ laxnosti nastal v jednačtyřicáté minutě, kdy Edú Albácar poslal do šestnáctky dlouhý nákop, který nabíhající Roco jemně tečoval hlavou za záda Juana Carlose.

Podobně jednoduchý gólový scénář se po změně stran opakoval v osmašedesáté minutě. Pašalić se dostal ke svému hlavičkovému pokusu zcela nehlídán a pohodlně tak na zadní tyči usměrnil do sítě po Fajrově rohovém kopu. Krátce předtím se domácí dostali k prvnímu vážnějšímu ohrožení branky, jenže René Krhin místo vyrovnání trefil pouze brankovou konstrukci.

Druhý gól Elche již domácí poznamenal a bylo rozhodnuto. Frustrace byla viditelná hlavně v Borjově podání, když se v potyčce s Rodríguezem neudržel a přiložil hlavu ke tváři soupeře. Ten se okamžitě skácel k zemi a Borja naštvaně putoval s červenou kartou předčasně do kabin.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele