11. kolo
07.11.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Córdoba CF - Deportivo La Coruña 0:0

Ani napojedenácté se nováčkovi z Córdoby nepodařilo protrhnout svůj mizerný vstup do Primera División a poprvé v letošní sezoně zvítězit. Přestože hostující Deportivo La Coruňa dohrávalo celou hodinu v oslabení po vyloučení Heldera Postigy, nedokázali svěřenci Miroslava Djukiće skórovat a berou pouze bod za bezbrankovou remízu.

Córdoby tak zůstává přikována na samém dně ligové tabulky, přičemž ve svém posledním zápase může vinit jen a jen sebe. Kromě nevyužití dlouhé přesilovky totiž domácí rovněž zahodili pokutový kop z patnácté minuty a jen potvrdili, v jak hluboké krizi se nachází. Navzdory nedávné změně na trenérském postu zůstává Córdoba jasným kandidátem na okamžitý sestup zpět do Segunda División...

Jako první se o protržení remízového skóre pokusilo Deportivo skrze střelu Sidneie, ovšem brankář Juan Carlos s přehledem tuto akci ustál. Na opačném konci hřiště zahrozil Federico Cartabia, jenž pálil vedle. Pak domácí dostali jedinečnou příležitost v podobě pokutového kopu díky faulu Heldera Postigy na Lusa po centru aktivního Cartabii, jenže ten pak nedůsledně umístěnou střelou nechal akorát vyniknout brankáře Fabricia.

Svůj mizerný večer dokonal Postiga již v devětadvacáté minutě, kdy útočník Deporu uviděl již svou druhou žlutou kartu v zápase za zbrklou reakci na faul Lópeze. Zatímco López se štěstím z celého incidentu vyvázl bez poskvrnky, Postiga se musel předčasně pakovat ze hřiště. Córdoba tak dostala jedinečnou možnost konečně v ligové sezoně zvítězit, ovšem následná realita byla o poznání smutnější. Nejenže se domácím nedařilo skórovat, ale dokonce ani pořádně nedokázali dostávat se do šancí, natožpak přímo Fabricia zaměstnat.

Sedm minut po změně stran sice José María López Silva dokázal míč procpat do sítě, jenže učinil tak ze zjevného postavení mimo hru, které neuniklo pozornosti čárového rozhodčího. Pak se ke slovu několikrát dostal Borja García, avšak v obou slibných příležitostech vůbec nedokázal usměrnit svou ránu mezi tři tyče. Když pak Fabricio bez větších potíží zpacifikoval pokusy Gunina s Gómezem, prořízly s konečným hvizdem vzduch na córdobském stadionu pokřiky nespokojených fanoušků, kteří od svého týmu rozhodně čekali víc než jen trapný výkon a remízu 0:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viděl bych to na první výhru Córdoby ... 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 02

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele