25. kolo
22.02.2014 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Elche CF 3:0

Real se nakonec musel obejít bez hvězdného Cristiana Ronalda, ale i tak dokázal Bílý balet na svém hřišti porazit Elche v poměru 3:0. Vítězství Madridským zajistili přesnými trefami Illaramendi, Bale a Isco. Real se tak posunul minimálně na několik hodin na první místo, Elche ze své třinácté pozice ještě nejspíš spadne.

Španělská rozhodčí komise ("Tribunal Administrativo del Deporte") potvrdila již dopoledne třízápasový trest pro Cristiana Ronalda, a tak jej trenér Ancelotti nemohl i přes nominaci poslat na hřiště proti Elche. I bez své největší hvězdy však domácí po celý zápas drželi otěže hry a prakticky nedali nováčkovi Primera División šanci.

Hned ve 2. minutě se dostal do slibné příležitosti Benzema, francouzský forvard však jen prověřil pozornost brankáře Herrery. Real měl v úvodu zápasu velkou převahu, hosté se snažili o rychlé protiútoky, které však většinou končily pouze v náruči Lópeze. Ve 22. minutě se do vápna hostí prodral Di María, svůj průnik však zakončil střelou nad.

Domácí se konečně prosadili až ve 33. minutě, kdy se k míči po rohovém kopu Di Maríi dostal Illaramendi, jenž přesnou ranou z poza hranice velkého vápna poprvé rozvlnil síť Herrerovy brány - 1:0! Real mohl v závěru první půle ještě navýšit svůj náskok, ale díky obětavé práci obránců Elche šance Balea ani Benzemy gólem neskončily.

Velká příležitost hostů k vyrovnání přišla krátce po změně stran, po přihrávce Morala se ke slušné ráně dostal Carles Gil, jeho pokus však odvrátil Carvajal na rohový kop. Domácí však nedávali svému soupeři mnoho prostoru a s přibývajícími minutami nebezpečí před Herrerovu bránou přibývalo. V 58. minutě ale Bale pálil vysoko nad a gólem neskončila ani hlavička velšského reprezentanta v 66. minutě. Do třetice už to však bývalé hvězdě Tottenhamu vyšlo, když v 72. minutě Bale z dobrých osmadvaceti metrů nádhernou ranou propálil gólmana Herreru a parádním způsobem zdvojnásobil vedení svého týmu - 2:0!

Poslední desetiminutovka už byla zcela v režii domácího celku, když v 81. minutě přidal třetí branku Isco. Střídající záložník ve vápně šikovně převzal Benzemovu přihrávku a z úhlu propálil hostujícího brankáře - 3:0! Real se tedy podle papírových předpokladů posunul s třiašedesáti body na první místo, nyní je na tahu Barcelona a Atlético.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, marca.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by na čase splatit dluh, věřím, že i rozhodčí za tu zkorumpovanou kreaturu Munise tentokrát pomůže slabšímu a okradenému a vrátí nováčkovi bod, o který je Ku-Klux-Klan obral.

Reagovat
smazaný uživatel

a vykourit mi curaka nehces?

Reagovat
smazaný uživatel

Ku-Klux-Klan ... Ty jsi magor

Reagovat
smazaný uživatel

3:0-Bale,Di Maria,Benzama.... HALA MADRID...

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

2:2......

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele