17. kolo
20.12.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Elche CF - Málaga CF 0:1

Veselejší Vánoce budou mít příznivci Málagy, která díky jedinému gólu ze šesté minuty porazila jinak dobře hrající Elche. Páteční předehrávka sedmnáctého kola v praxi znamená, že vítězný tým se na pár chvil dostává do první desítky. Elche přečká přestávku nejlépe na čtrnáctém místě.

Celkem dramatická předehrávka začala mnohem lépe pro domácí, v jejichž barvách napřáhl k ráně Ruben Pérez, ale bránu, kterou strážil Willy Caballero, netrefil o pár metrů. Na opačné straně byl k zemi poslán kapitán Duda, jemuž se naskytla parádní možnost k zahrávání volného přímého kopu. Ten se zkušenému záložníkovi povedl výtečně, protože právě centr z jeho kopačky našel hlavu osamoceného Ignacia Camacha, který se nemýlil a lehkou tečí překonal bezmocného Toňa.

Ačkoli domácí toužili po výhře, museli skóre dotahovat. A proti dobře bránící Málaze to vůbec neměli snadné. Přesto se pokoušeli o zvrat v utkání a nebýt Willyho Caballera, asi by se domácí ke skórování také dostali. Například výtečnou ránu Cora musel nadvakrát vyrážet. Po něm se o zakončení pokoušel také Suárez, ale neměl příliš přesnou mušku. Svou aktivitu si proto "vybil" na příliš rychlém rozehrání přímého volného kopu, což sudí Carlos Del Cerro posoudil jako provokaci a Suárezovi udělil žlutou kartu.

Deset minut před koncem poločasu se do zajímavé pozice dostal Coro, který obdržel dobrou nahrávku a sám před brankářem Caballerem si míč nezpracoval ideálně. Ke konci poločasu se tempo Elche zvyšovalo, domácí chtěli jít do kabin alespoň za nerozhodného stavu. Nejblíže tomu byl Carles Gil, který se málem dostal k míči. Ani jeho aktivita po nikým nehlídaném centru, který propadl až k jeho nohám, však na vyrovnání nestačila.

Brankář Willy Caballero měl na Elche dobré vzpomínky, neboť v jejím dresu strávil několik úspěšných sezon. Dnes by ale radši vyhrál, k čemuž musel předvést několik klíčových zákroků. Také na začátku druhého poločasu musel vytasit skvělý zásah proti šanci Edua Albacara. Málaga se rozhodla pro střídání, protože trenér Bernd Schuster neměl moc pochopení s hrou svých svěřenců. Málaga sice vedla, ale její hráči nepředváděli vůbec dobrý výkon. Střídající Samuel měl na kopačce navýšení skóre, ale Dudův centr poslal trestuhodně nad bránu!

Naštěstí pro Málagu byl tlak domácího Elche oslaben, když se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Suárez. Od té doby se museli domácí vyrovnat nejen s oslabením, ale také s tím, že Málaga vede. To nebyla jednoduchá situace a Elche si toho bylo vědomo. Až do konce utkání Málaga prakticky Elche nepůjčovala míč, navíc se díky Dudovi hnala ve čtyřech hráčích proti třem domácím. Duda ale nevyzrál na skvělého Toňa. S tím se Elche rozloučilo s rokem 2013 prohrou, což vedení mladého celku nepotěší.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:1

Reagovat
hradec

Elche CF 1:1 Málaga CF

Reagovat
smazaný uživatel

víťezství Málagy jsem nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já jsem vítězství Málagy trochu očekával a vyplatilo se vsadit dvojku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele