3. kolo
01.09.2012 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Málaga jde do čela, vyhrála v Zaragoze

Tři zápasy, tři vstřelené góly. Běžně by to stačilo dejme tomu na dvě remízy a porážku, s trochou štěstí tři body. Ne tak Málaze, která se "pyšní" právě touto bilancí, na druhou stranu ovšem pouze jedinkrát inkasovala a se sedmi body prozatím vévodé španělské lize. O vítězství na půdě Zaragozy tentokrát rozhodl záložník Ignacio Camacho.

Zase přišlo rozhodnutí až ve druhém poločase. Ne snad tedy až šest minut před koncem, jako v případě Olingy a úvodního kola Primery, Zara měla čas na odpověď, ta ale nepřišla. Mimochodem, Olinga se i tentokrát postavil osamocen na hrot útoku účastníka Ligy mistrů. V šestnácti letech! Fabrice Olinga Ossono, jak zní jeho celé jméno, byl sice dnes střídán už o poločase Javierem Saviolou, novou posilou Málagy, přesto znovu znamenal pro soupeře nebezpečí. U rozhodující trefy však už nebyl, tu vstřelil Camacho hlavou po rohu Elisea.

První pětačtyřicetiminutovka byla velmi vyrovnaná a také až nevídaně nezáživná, oba týmy se snažily hlavně neudělat jakoukolib sebemenší chybu. A to se také dařilo, tedy s výjimkou jednoho jediného momentu, kdy se hostující obrana nebezpečně otevřela a využít toho mohl Romaric, jenže z gólové pozice přestřelil. Jinak lze z první půle okomentovat snad už jen několik méně zajímavých situací, jako třeba pokus Wilcheze, který s poklidem lapil Caballero, a dvě střely Elisea, se kterými však pro změnu neměl výraznější potíže Roberto.

Ani po přestávce se obraz hry příliš nezměnil, stále se bojovalo převážně o střed pole a šancí bylo k vidění pomálu. Za vše asi hovoří statistika, podle které mohli diváci za celých devadesát minut sledovat pouhých sedm střel na branku. Jedna z nich se však přeci jen ujala. Přišlo to v padesáté šesté minutě, kdy si na Eliseův rohový kop naskočil záložník Ignacio Camacho a hlavou rozhodl.

Domácí kouč Manolo Jimenez reagoval hned trojím rychlým střídáním, ovšem největší šanci závěru zápasu i tak měla Málaga, když Saviola nevyužil možnost prvního gólu ve svém novém působišti a minul. Zaragoza si zvládla vypracovat několik standardních situací, k přímému ohrožení Caballerovy svatyně to ale nevedlo. Málaga se tak minimálně do zítřka posunula na první místo ligové tabulky, Zaragoza zůstává tříbodová.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nastoupí už dneska Santa Cruz ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele