11. kolo
10.11.2012 20:00 CET
5 : 3
(1:2)

Reportáž

Real Zaragoza - Deportivo La Coruña 5:3

Dva zásahy Heldera Postigy byly jen jednou ze součástí osmigólového thrilleru, v němž dokázal Real Zaragoza dotáhnout náskok Deportiva La Coruňa a zvítězit na domácím stadionu 5:3.

Hosté šli brzy do dvoubrankového vedení díky Gamovi a Rikimu, ovšem Apono ještě do poločasu vrátil domácí do hry gólem z pokutového kopu. Čtyři minuty po změně stran pak dostal druhou žlutou kartu Pizzi za simulování, což se nakonec ukázalo jako důležitý moment celého střetnutí. Domácí přesilovku plně zužitkovali a brankami Paca Montaňese a Alvara Gonzaleze skóre otočili. Ani to však Zaragoze nebylo málo a zkázu Deportiva dokonal Postiga dvěma hlavičkami po skvělých centrech Victora Rodrígueze. Rodolfo Bodipo pak v samotném závěru ještě korigoval debakl hostů.

Zaragozu výhra posunuje do vrchní poloviny tabulky, za což vděčí především skvělé formě z poslední doby. Jedná se již o jejich čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů! To Deportivo se nachází stále dole v ohrožení sestupu, navíc čelí i potížím mimo hřiště. Nedávno byly odhaleny jejich vážné potíže s placením daní, což vyústilo v embargo na klubové finanční zdroje. Nicméně v úvodu zápasu tomu nic nenasvědčovalo. Svěřenci Jose Luise Oltry beze zbytku využili špatného bránění Zaragozy a brzy vedli 2:0. Nejprve po třinácti minutách hry krásně po přihrávce Pizziho zakončil Gama, o osm minut později se pak k němu přidal Riki svým čtvrtým gólem v sezoně.

Nešťastné zahrání rukou však ještě do poločasu přišlo Tiaga Pinta a jeho tým draho. Nařízenou penaltu proměnil silnou střelou Apono a rázem bylo na stadionu Romareda rušno. Pizziho pokus získat pokutový kop na druhé straně se nesetkal s pochopením rozhodčího a tak hostující hráč putoval do šaten s dvěma žlutými kartami. Během dalších dvaadvaceti minut Depor inkasoval hned čtyřikrát. Nejprve padl do sítě Montaňesův volej po centru Movilly, poté Alvaro ze standardní situace hlavou otočil skóre.

Pak přišel na řadu portugalský reprezentant Helder Postiga. Na obě jeho kvalitní hlavičky byl Aranzubia krátký a tak bylo v 82. minutě na stadionu s výsledkem 5:2 řádně veselo. V nastaveném čase nakonec ještě dal zápasu definitivní podobu Bodipo mazaným zakončením po Gamově vzdušné přihrávce, ovšem oslavy Zaragozy již ani to nedokázalo zkazit.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele