37. kolo
26.05.2013 20:00 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Real Madrid 3:3

Velmi rozporuplné pocity. Real Sociedad doslova v poslední možné vteřině urval cenný bod proti Realu Madrid, jenže stačit mu to nemusí. Valencia totiž zvítězila, a tak si v boji o čtvrté místo zajistila dvoubodový náskok na Basky. Hosté z Madridu vedli už o dva góly, po vyrovnání pak ještě jednou vedli, ale bojovní domácí nakonec v nastavení zásluhou Prieta alespoň srovnali.

Mourinho tentokrát neposlal na hřiště Cristiana Ronalda, kromě největší hvězdy Realu pak odpočívali třeba i Benzema, Di María nebo Alonso. I tak ale hosté začali dobře, a když přežili první náznak šance v podání Agirretxeho, rychle udeřili. González vyrobil obrovskou hrubku, kterou využil Gonzalo Higuaín a poslal Bílý balet do vedení. Sociedad mohl srovnat krok prakticky okamžitě, jenže Agirretxemu se po nádherném uvolnění kolem Carvalha Lópeze přelobovat nepodařilo.

Erreala přidala, převzala taktovku a měla i další šance, Griezmannova takřka gólová hlavička ale úspěchem neskončila, na vině byl úžasný zákrok Lópeze. Ten pak zachránil svůj tým také po zakončení Iňiga, a to bylo ze strany domácích v prvním poločase všechno, alespoň co se velkých šancí týče. Naopak v samotném závěru úvodního dějství mohl přidat Real, na střílený centr Callejóna ovšem nedosáhl v čistých gólových pozicích ani Higuaín, ani Kaká.

Lópeze krátce po návratu ze šaten nepropálil ani Castro, a Real naopak na opačné straně hřiště navýšil své vedení. Kaká totiž našel ve vápně Callejóna, ten zachoval chladnou hlavu a s přehledem překonal Brava. Dvoubrankové vedení Realu však vydrželo jen sedm minut, pak zahrál v šestnáctce rukou Khedira a nařízenou penaltu proměnil Xabi Prieto.

Griezmann pak nedokázal svou fantastickou individuální akci zakončit do napůl odkryté branky, v sedmdesáté osmí minutě už se však dočkal odměny za svou aktivitu. Obranu Realu vyšachoval skvělým pasem Martínez, Griezmann všem utekl a překonal Lópeze. Už za pouhé dvě minuty ale hosté znovu vedli, když se po pasu od Özila prosadil Khedira. Agirretxe pak v závěru spálil dvě šance, Sociedad si však zasloužený bod přece jen vyválčil. Ve třetí nastavené minutě skóroval hlavou Prieto a udržel domácí v naději na Ligu mistrů.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 Madridu je to aj tak jedno a Sociedad bojuje o LM

Reagovat
RS

3:2 ... musíme!

Reagovat
smazaný uživatel

No držíme palce, bylo by to velké oživení a snad by to tým zvládl. Když už jste nás nezaslouženě obrali o všechny body v prvním zápase,tak ať to k něčemu je. Od té doby jste ušli neuvěřitelný kus cesty, jak říkám v tom zápase jste ještě nehráli nic moc, ale pak třeba zápas s Valencií(4:2) byl něčím úžasným.

Real bude mít nulovou motivaci,ale pořád je to Real ,k vítězství to půjde pouze přes maximální respekt a nasazení, odvahu i opatrnost. Tak ať to vyjde!!!

Reagovat
RS

Už EL bude úspěch, po tom hrůzostrašným začátku.

Pravda, tým udělal velký krok kupředu! Snad se to nerozpadne, stačí že Philip odchází, s novým trenérem zase začínat od nuly.

V hledáčku je i Iňigo, Grizi, Vela..bez nich by z toho byl příští rok zase boj o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bohužel se to ve strhujícím zápase nepovedlo a šance na LM se snížily,ale i ta EL by byla dobrá, škoda,že ve včerejším zápase nevyšly tři body , šance byly velké,ale Real není Barca, proti té každý promění všechny své šance.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
zekq

neni o cem diskutovat 1:3

Reagovat
Pharrell

2:4

Reagovat
boryland

Bask 2:1 na rozlučku s mourkem.....

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak blbě napsaný prewiew jsem už dlouho neviděl....

Reagovat
smazaný uživatel

to je prewiew o odchodu Mourinha,,nepřečíst si to tak aní nevim,že odchazí

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole to je clanek to by jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

proc nehraje CR7???

Reagovat
smazaný uživatel

to by mě taky zajímalo

Reagovat
loki5

Za červenou v poháru má distanc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za to by si zasloužil i kriminál,ale tresty z poháru se přenáší do ligy? A naopak?

Reagovat
loki5

Teď ani nevím. Někde to tak bývá. Ale spíš se mýlím.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x108fen_real-sociedad-3-3-real-madrid-26-05-2013_sport#from=embediframe

Škoda, Sociedad už tak po první půli mohl vést tak 4:1...velká škoda no, Realu by nějakej debakl v závěru sezony slušel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele