34. kolo
04.05.2013 20:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Přestřelka v Madridu končí výhrou domácích

Těsná výhra o jeden gól a drama do posledních minut - tím vším se vyznačovalo utkání mezi domácím Bílým baletem a hosty z Valladolidu. Díky výhře madridského týmu se oslavy Barcelony ještě odkládají.

Bílému baletu se roztančení příliš nepodařilo, mnoho nepřesností a pasivní výkon jej stál nástup do zápasu. Už po osmi minutách musel brankář Diego López kapitulovat! Pravou stranou se prohnal do vápna Realu Madrid Óscar a z úhlu prostřelil bezmocného brankáře domácího výběru!

To byla ukázka vzdoru, kterou Real Madrid nečekal. Prapor jeho útočného snažení zvedl Cristiano Ronaldo spolu s Angelem Di Maríou, ani jeden z nich ale nedokázal přesně zakončit. Od té doby se nicméně míč z kopaček madridského týmu odlepoval jen velmi zřídka a tlak na obranu Valladolidu se stupňoval. Do zakončení se dostal i Brazilec Kaká, který z úctyhodné vzdálenosti vyzkoušel reflexy brankáře Jaimeho.

Trenér Jose Mourinho evidentně burcoval své svěřence k lepšímu výkonu a ti jej za chvíli vyslyšeli. Krok se soupeřem srovnal Angel Di María, jehož průnik do vápna nadělal obraně Valladolidu značné problémy. Ještě větší ale znamenala jeho tečovaná střela, která zapadla přesně za Jaimeho záda - 1:1. Gól byl zapsán jako vlastní.

Časový úsek po půlhodině hry byl na góly velmi bohatý. Nejprve vývoj utkání otočil gólem na 2:1 Cristiano Ronaldo. Po sérii nepovedených centrů se dostal k hlavičce muž s basketbalovým výskokem a jeho přesné zakončení nedalo Jaimemu sebemenší šanci na zásah.

Čáru Realu Madrid přes tříbodový rozpočet ale udělal o pouhé tři minuty později Javi Guerra, který se po rychlém protiútoku objevil na zadní tyči Lópezovy brány a v pádu svého soka prostřelil. Drama na Santiago Bernabéu po pouhých pětatřiceti minutách pokračovalo!

Akcí nabitý první poločas ukončila domácí superstar, po ráně portugalského útočníka z přímého volného kopu se dokonce ozvalo břevno za brankářem Jaimem. Přístup jeho svěřenců se trenérovi Mourinhovi nejspíš moc nezamlouval a v kabině královského klubu nejspíš nezazněla jen slova chvály. A minimálně po čas prvních pěti minut druhé půle se výkon Realu projevil i na výsledku.

Rychlý útok tažený středem hřiště táhl Francouz Karim Benzema, následně předal míč spoluhráči Kaká, který prudkou ranou překonal brankáře Jaimeho. Ani jeho zákrok totiž míči v cestě do sítě nezabránil.

V této fázi jako by Real Madrid postrádal štěstí i iniciativu. Držel sice míč na kopačkách, ale nedařilo se mu vstřelit další branky. Muselo dojít k opakovanému rohovému kopu Özila, na nějž si naskočil opět Ronaldo, aby se Real odpoutal od svého soupeře na rozdíl dvou branek. Fenomenální Portugalec si ve vápně našel míč a jeho přesná hlavička pojistila tři body pro královský klub.

Ihned po inkasování čtvrté branky se na hřiště dostal Lluis Sastre, což mělo na průběh utkání vliv. Možná ne takový, jaký by si hráči a fanoušci hostí přáli, přesto se ale střídající hráč mezi důležité momenty zapsal. Tři minuty před uplynutím normální hrací doby totiž zdramatizoval vývoj zápasu přesnou střelou, na kterou nemohl López nijak reagovat. Tím uzavřel bohaté a dramatické utkání, které oddálilo katalánské oslavy titulu.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pharrell

Skoro (4:3) .

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Cr7....

Reagovat
smazaný uživatel

a to máš od kial že ronaldo nehrá?

Reagovat
smazaný uživatel

mourinho by ho měl šetřit,jelikož měl nějaké zdravotní problémy už proti dortmundu...je to na webu realu madrid.....

Reagovat
smazaný uživatel

takže nakoniec asi hrať bude je v nominácií na ten zápas ale tiež sa čudujem mali by ho šetriť tiež to neni stroj

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě .....

Reagovat
boryland

takže 1-1...

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/rv-1pJR00QtUcxhKC0j?start=0.283

Tak škoda, že to Valladolid nezremizoval

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo se zase ukazal jako pan strelec, ta treti branka Valladolidu, ten volej, nemel chybu kazdopadne uz to zacina bejt strasne vyrovnany i v tom spanelsku, ale zaslouzena vyhra, meli sme vic ze hry jako skoro vzdcky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele