37. kolo
26.05.2013 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Deportivo La Coruña 3:1

Málaga se velmi výrazně přiblížila účasti v příštím ročníku Evropské ligy, soupeř z Deportiva se naopak nebezpečně přiblížil sestupu. Takové důsledky má utkání, které skončilo vítězstvím domácích Andalusanů v poměru 3:1. Na trefy Baptisty a Savioly odpověděl hostující Salomao, jakékoliv pochybnosti o výhře Málagy však ukončil parádním gólem Isco.

Začátek přitom patřil Deporu, který se velmi rychle mohl dostat do vedení. Od postranní čáry se až do pokutového území prokličkoval Riki, jeho pobídku na jasný gól ovšem Valerón nevyužil, na balón totiž nedosáhl. Stejný hráč pak hlavičkoval nepřesně, ovšem podobně se na druhé straně prakticky hned v zápětí vedlo Baptistovi, jenž z dobré pozice přestřelil.

Domácím pak ještě několikrát chyběla potřebná přesnost v zakončení, a tak mohli z ničeho nic udeřit hosté. Odražený míč si těsně za hranicí velkého čtverce našel Domínguez a Caballero se pouze ohlédl, aby viděl, jak míč prosvištěl těsně nad břevnem. Skóre neotevřel ani Baptista, jenž těžil z výborné práce Joaquína, jenže na Aranzubíu si nepřišel. Do kabin se však nakonec přece jen odcházelo za stavu 1:0, když Isco ze standardní situace nacentroval a nikým nehlídaný Javier Saviola vstřelil důležitý gól do šatny.

Riki a Pizzi pak nezamířili přesně, v šedesáté páté minutě se ovšem Málaga dostala už do dvoubrankového vedení. To pohlednou akci zakončil Baptista a zdálo se, že je rozhodnuto. Tuto teorii ale už o deset minut později roztrhal na kusy Diego Salomao, jenž nedal Caballerovi šanci, tři body však nakonec zůstaly v Andalusii. Definitivní pojistku přidal deset minut před koncem Isco, když si pohrál s hostující obranou a střelou o břevno nádherně zavěsil.

Málaga zvítězila 3:1 a uhájila tak svůj dvoubodový náskok na sedmý Betis, to naopak Deportivo si situaci značně komplikuje, k jistotě záchrany musí v posledním kole zvítězit.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
goodbay

Depor musí bezpodmínečně bodovat. Los má velice těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

i ostatní mají los těžký

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

neviem preco tu stale pisete o sanciach Malagy na EL, ked je na rok 2013/2014 vyradena z europskych poharov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele