30. kolo
06.04.2013 20:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Real Zaragoza 3:2

Deportivo La Coruňa pokračuje ve stíhací jízdě za záchranou, tentokrát si prohru z Riazoru odváží Real Zaragoza. Po výsledku 3:2 se Depor přiblížil právě Zaragoze na sedmnácté příčce na rozdíl jediného bodu.

Bruno Gama sice poslal domácí brzy do vedení, ale Helder Postiga s Pacem Montaňesem skóre otočili ve prospěch Zaragozy. Obratům však zdaleka nebyl konec - ještě do poločasu srovnal Carlos Marchena a brzy po změně stran přidal třetí, již vítězný gól Abraham Mineiro, bohužel však do vlastní sítě. Mineiro poté v závěru završil nepovedené vystoupení a musel kvůli červené kartě předčasně odejít do kabin.

Deportivo tak vyhrálo již potřetí v řadě a poprvé se odpoutalo od dvacátého místa, kde se nacházelo nepřetržitě od počátku prosince. Naopak Zaragoza, která se až doposud ani jednou neocitla v sestupovém pásmu, má nyní k osmnácté příčce blíže než kdy předtím. Možná hned v neděli odpoledne bude tabulka zobrazovat v poslední trojici klubů právě Zaragozu. A nutno říci, že po výkonu na Deportivu by to bylo jen zasloužené.

Domácí měli po celý zápas více míč na kopačkách a i na vytvořené šance jasně dominovali. Dokonce i vstup do utkání se jim povedl, hned v jedenácté minutě mohli fanoušci Deporu slavit, když se po krásné kombinaci trefil Gama. Vše nastartoval Riki, jenž získal míč na levém kraji, prosprintoval s ním kupředu a přihrál Juanu Domínguezovi. Ten zapojil do hry Juana Carlose Valeróna, který si připíše gólovou asistenci, neboť posunul míč střelci Gamovi. Portugalský útočník si ještě před brankou povodil soupeřova obránce a prudkou přízemní ranou nedal brankáři Robertovi šanci.

Uplynulo sotva pár minut a Zaragoza dostala perfektní příležitost k vyrovnání. Aythami Artiles totiž v pokutovém území zablokoval centr rukou a kopala se penalta. S ní si bez potíží poradil Helder Postiga, pro nějž šlo o jedenáctou trefu v sezoně. Depor sice okamžitě vrhnul síly dopředu v honbě za znovunabytí vedení, jenže Roberto byl rázně proti. Nejprve se vytáhl dvojitým zákrokem proti střelám Pizziho a Rikiho, pak zastavil i Aguilarovu hlavičku zblízka.

Když nakonec přeci jen padl gól, vstřelila jej paradoxně Zaragoza. Montaňes obral Manuela Pabla na polovině hřiště o míč, posunul jej k Robrimu, ten vybídl Movillu. Zkušený harcovník následně našel znovu Montaňese perfektní přihrávkou a španělský záložník neméně kvalitním lobem překonal bezmocného Aranzubiu. V tuto chvíli by nikoho nepřekvapilo, kdyby otřesený Depor minimálně do poločasu sbíral roztroušené špetky sebevědomí, ovšem realita byla přesně opačná. Uplynulo sotva pět minut a znovu bylo vyrovnáno. Šťastným střelcem se stal Marchena, jenž zblízka volejem napálil míč do sítě.

I po změně stran si domácí udrželi převahu a tentokrát ji dokázali i využít. Nejprve sice Aythami ztroskotal na tyči, ale v 55. minutě přece jen branka padla. Riki z rohu poslal centr do ohně, kde si jej v nastalém zmatku posunul do vlastní branky nešťastný Abraham Mineiro. Tentýž hráč navíc zamezil svému týmu v závěrečném tlaku při snaze o vyrovnání, neboť devět minut před koncem uviděl druhou žlutou kartu a pakoval se ze hřiště předčasně. V samotném finiši zápasu byl ještě vykázán na tribunu domácí kouč Fernando Vazquez, ale to již nic nezměnilo na konečné podobě skóre.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
goodbay

Pokud se Deportivo chce zachránit, musí v tomhle zápase za každou cenu vyhrát. Jinak je po naději.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza v poslednom case vonku slabucka Deporivo vyhra

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
goodbay

Naděje žije

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam vsichni ji verili...cuka se Coruna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele