18. kolo
05.01.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Málaga CF 1:0

Deportivo La Coruňa si zajistilo první výhru od počátku listopadu, když doma porazilo Malagu 1:0. Snový debut na lavičce si tak prožil nový trenér Domingos Paciencia, jenž může děkovat především Pizzimu za krásný individuální gól z padesáté sedmé minuty.

Portugalský křídelník se na hřišti jevil jako největší hrozba domácích již v prvním poločase, ovšem jeho trestný kop skončil pouze na konstrukci Caballerovy brány. Nicméně podruhé se už nemýlil. Do šance jej špatnou přihrávkou poslal stoper Gámez a Pizzi po obkroužení Demichelise nekompromisně zavěsil do horní poloviny branky. Malaga se ani poté nijak neprobrala z nevýrazného výkonu a nechávala zapomenout na skvělé výkony z předešlého kalendářního roku. Za zmínku stojí snad jen hlavička Santa Cruze, která těsně minula přední tyč.

Nový trenér Paciencia přitom neměl mnoho času na to, aby se svým týmem pořádně zapracoval, neboť jmenován byl teprve v pondělí. Šňůra osmi zápasů bez výhry stála krk dosavadního kouče Josého Luise Oltru a zatím to vypadá, že změna Deporu prospěla. Jen za první půlhodinu hry už mohli domácí klidně vést o tři branky a Malaga by nesměla říci ani popel. Nejprve málem Riki uklízel míč do odkryté brány po zákroku Caballera, pak Gama zahodil další jasnou příležitost a nakonec Pizzi z přímého kopu trefil jen tyčku. To všechno mohlo Deportivo mrzet o poznání více, kdyby Joaquín nepohrdl nabídnutou příležitostí poslat svůj tým do nezaslouženého vedení.

Po změně stran se obraz hry nezměnil a byli to znovu domácí, kdo dominoval a ocital se v jedné šanci za druhou. Riki šest minut po přestávce ještě před poloprázdnou brankou neuspěl, ovšem Pizzi o stejné množství času později již svému útočnému kolegovi ukázal, jak na to. Caballero s jeho tvrdou střelou, jež se otřela o přední tyč, nemohl vůbec nic dělat. Manuel Pellegrini okamžitě zareagoval nástupem Savioly s Buonanottem, ale ani jeden z argentinských fotbalistů nedokázal oživit mdlou hru Malagy a Depor si tak pohodlně udržel vedení až do konce.

Navzdory zisku tří bodů zůstává Deportivo v zóně sestupu, ovšem už jen kvůli horšímu skóre. Malaga se nadále drží na čtvrté příčce se stejným bodovým ziskem jako Real Betis a s jediným bodem náskoku na Levante.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Malaga potvrdi skvelu formu vyhrou 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
goodbay

Paráda Depor, tohle jsme potřebovali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele