31. kolo
31.03.2012 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Zaragoza 1:2

Zaragoza to se záchranou myslí vážně! Po úžasném závěru zápasu na hřišti Sportingu a vítězství 2:1 totiž ztrácí na nesestupové pozice už jen tři body, dostala se na osmnácté místo a ještě nedávno beznadějně poslední tým španělské ligy je najednou ve hře. Sporting je naopak poslední jeho šance nejsou tak velké.

Po opatrném začátku zápasu se zajímavé věci začaly dít až po osmnácti minutách. Jako první ohrozil branku soupeře domácí Eguren, jeho prudkou hlavičku ale dobrým zákrokem zneškodnil Roberto. Poté se v šanci ocitl Hélder Postiga, na Juana Pabla ale nevyzrál. Po půlhodině hry měl velice zajímavou možnost na kopačce Colunga a po zásahu Roberta se k dorážce dostal Nacho Cases, ten ale z malého vápna minul.

Ve třicáté sedmé minutě se tak trochu zničehonic dostali do vedení hosté, když dlouhý pas do šestnáctky zpracoval Mateos pro Potigu, který střelou podél Pablových nohou otevřel skóre utkání. Sporting pokračoval v nátlaku, přesto mohl po akci Dujmoviče inkasovat podruhé. A ještě do poločasu mohl vyrovnat Barral, ale do kabin se šlo za stavu 0:1.

Ovšem hned čtyři minuty po přestávce už bylo vyrovnáno, po centru Barrala z rohového kopu se ve vyložené pozici ocitl nikým nehlídaný Sebastian Eguren a uruguayský záložník hlavou nedal Robertovi šanci. Postiga mohl znovu poslat Zaragozu do vedení, jeho chytrý pokus o přehození ale dokázal Juan Pablo na poslední chvíli vytáhnout mezi tři tyče.

V závěru zápasu měly své šance oba týmy, střídající Sangoy mohl získat tři body pro Sporting, jenže těsně minul pravou tyč a tato promarněná možnost nakonec stála domácí draho. V devadesáté minutě totiž nacentroval z pravé strany do šestnáctky Zuculini, našel před brankou volného Angela Lafitu, který strhl vítězství na stranu Zaragozy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele