12. kolo
06.11.2011 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Real Zaragoza - Sporting Gijón 2:2

Pohledný souboj přinesl zápas mezi Zaragozou a Sportingem Gijón. Duel o spodní příčky tabulky nakonec skončil zaslouženou remízou 2:2, která v momentální situaci vyhovuje více Gijónu. Zápas plný zvratů byl rozhodnut až v nastaveném čase, ve kterém vyrovnával na konečných 2:2 domácí kanonýr Helder Postiga.

Velmi atraktivní duel viděli diváci na stadionu La Romareda od úvodních minut a činili se zejména domácí. První ranou se blýskl Luis García, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti se nevešel mezi tři tyče Sportingu. Ve 28. minutě už šli domácí do vedení. Na rohový kop si naskočil Botía a hlavičkou popslal Zaragozu do vedení 1:0.

To však domácím příliš dlouho nevydrželo. Pouze o tři minuty později se ve středu hřiště uvolnil Miguel de Las Cuevas a poslal přesnou kolmici na nabíhajícího kanonýrka Barrala, který neměl problém zasunout podél gólmana Roberta a srovnat na 1:1. Po tomto gólu hosté ožili a začali přebírat otěže utkání do svých rukou.

Svou narůstající převahu Gijón potvrdil těsně před koncem prvního poločasu. Barral si vyměnil balón s Castrem a parádní trefou přidal svůj druhý gól utkání, kterým navíc poslal svůj celek do vedení 1:2. Za tohoto stavu se také šlo do kabin.

Hosté vstoupili do druhého dějství s cílem udržet jednobrankový náskok a popřípadě přidat nějaký ten gól a odvést si ze Zaragozy tři body. To se jim také velmi dlouhou dobu dařilo, i když domácí Zaragoza měla více ze hry. V 57. minutě znovu zkoušel štěstí z dálky Luis García, který znovu netrefil branku hostí. Nejnebezpečnějším hráčem Zaragozy byl pochopitelně útočník Helder Postiga, který dával obraně Sportingu pořádně zabrat.

Hosté bránili pozorně a Zaragoza měla těžké dostávat se vůbec na dostřel branky. Dlouhou dobu se tak hrálo zejména ve středu hřiště a k vidění nebylo nic moc zajímavého. Až v závěru zápasu vše ožilo rovnou vyrovnávacím gólem. Helder Postiga potvrdil pověst kanonýra a v nastaveném čase srovnal na konečných 2:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele