4. kolo
22.09.2010 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Hércules CF 0:0

Real Zaragoza stále čeká na své první vítězství v novém ročníku španělské nejvyšší soutěže. Výsledek by napovídal, že šlo o nudné utkání, přesto zápas nepostrádal na atraktivitě a utkání skončilo bezbrankovou remízou proto, že se dařilo oběma brankářům.

O poznání těžší úlohu měl hostující brankář Juan Calatayud, který musel předvést několik obtížných zákroků, jimiž zabránil radosti v táboře Manos. Hérculanos však také měli své šance na rozhodnutí zápasu, ovšem i někdejší brankář Atlética Madrid Leo Franco podržel svůj tým a udržel čistý štít.

Zaragoza se tentokráte vyvarovala posledního domácího zklamání, kdy již po čtyřiatřiceti minutách prohrávala o pět branek s Málagou, a tentokrát svého soupeře v prvních minutách předčila. V desáté minutě si připsal první zajímavý pokus Nicolas Bertolo, ale jeho hlavička nenašla cestu mezi tři tyče a přeletěla břevno.

Vážnější hrozbu pro Calatayuda představoval přímý volný kop dalšího bývalého hráče Atlética Madrid Florenta Sinama-Pongolleho, který sice strefil branku, ale jeho pokus zkušený třicetiletý brankář hostí vyrazil. Po půlhodině hry si vytvořila první tutovku i hostující jedenáctka, ale Leo Franco bezvadně zasáhl proti střele Jorgeho Toteho.

Po obrátce se mohl do listiny střelců zapsat Jiří Jarošík, ale ani jeho hlavička, ani jeho dalekonosný střelecký pokus se do branky Hérculesu nevešly. Oba brankáři se posléze předvedli v nejlepším světle proti střelám hostujícího kanonýra Davida Trezegueta, respektive pokusu domácí opory Ángela Lafity. Další parádní zákrok si připsal Leo Franco v pětasedmdesáté minutě proti střele někdejší naděje Realu Madrid Roystona Drentheho, potažmo slavného francouzského reprezentanta Davida Trezegueta.

V nastaveném čase měla Zaragoza obrovskou možnost na zvrácení pro ní nepříznivého výsledku, ovšem Calatayud předvedl proti střele Marca Péreze další skvělý zákrok a uchránil Hércules od třetí porážky v soutěži.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele