21. kolo
29.01.2011 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Málaga CF - Real Zaragoza 1:2

Los Manos díky střídajícímu Florentu Sinamu-Pongollemu vydřeli veledůležitou a hlavně zaslouženou výhru na půdě úhlavního nepřítele v boji o udržení z Málagy.

Málaga po dvacet minut diktovala tempo a svou rychlou, dynamickou kombinační hrou Zaragozu přehrávala, ba válcovala. Bylo pouze otázkou času, kdy neustálými útoky stíhaná defenzíva aragonského mužstva pustí Málagu do nějaké výraznější příležitosti, respektive do vedení.

Zaslouženou úvodní trefu si připsal v sedmnácté minutě Duda, který využil vynikajícího Mtiligova centru a přesnou, tvrdou hlavičkou nedal Leo Francovi pražádnou šanci míč zachytit. Neuběhly ani tři minuty a Duda poslal přímý volný kop do levé Frankovy tyče, čímž v podstatě zazvonil konec andaluskému tlaku.

Tyčka zřejmě jako budíček probudila aragonské válečníky, kteří si uvědomili, že nepřijeli prohrát a odevzdat body, ba naopak bojovat a pokusit se uhrát co nejlepší výsledek. První příležitost hostí měl Diogo, jehož hlavičku pohotovým zákrokem vyrazil Sergio Asenjo. Krátce před přestávkou snažící se Zaragoza vyrovnala, když k Nicolasi Bertoló doletěl balón z rohového kopu a útočník bezchybně trefil odkrytou branku tragicky vyběhnuvšího Asenja.

Po obrátce byla Zaragoza jednoznačně lepším a aktivnějším mužstvem, připsala si několik příležitostí a nakonec vstřelila zaslouženou branku. Již od úvodních minut druhé půle bylo na Los Manos vidět zlepšení zejména v přechodové fázi i v bránění, neboť se Pellegriniho svěřenci prakticky nedostali do pokutového území, a když, tak branku někdejšího brankáře Atlética Madrid Lea Franca výrazně neohrozili.

Jedinou výraznější příležitost měl Rondón, který si výborně zpracoval míč, obešel obránce, ale jeho střela postrádala jednak přesnost a jednak rychlost. V dresu Zaragozy prováhal výbornou příležitost Braulio, na něhož krátce před koncem navázal Sinama-Pongolle, který si podobně jako Rondón zpracoval míč hrudí, vyřadil ze hry obránce, ale tentokráte výborně vystřelil k tyči. Brance zabránil až vynikající zákrok Sergia Asenja pravou nohou.

Zaragoza se dočkala branky tři minuty před koncem, kdy se Sinama-Pongolle výborně uvolnil na levé straně, jednoduchou zasekávačnou obešel obránce a technickou ranou k protější tyči nedal brankáři domácího mužstva pražádnou šanci. Záhy se okolo střelce zhrotil celý tým, který společně oslavil zasloužené a cenné vítězství.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 panowe, malaga si zasluzi uz wyhrat

Reagovat
randi

Malaga 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Javier Aguirre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele