7. kolo
16.10.2010 22:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Higuaín a Ronaldo zničili Málagu

Real Madrid se po 7. kole dostal do čela La Ligy. Pomohlo mu k tomu vítězství na stadionu Málagy v poměru 4 - 1. O góly se rozdělili rovným dílem Higuaín a Cristiano Ronaldo.

Zápas mezi Málagou a Realem potvrdil opět dvě statistiky. Modrobílí domácí nedokázali hosty porazit a "Pipita" Higuaín rozšířil svou gólovou sbírku proti Andalusanům o další dva exempláře. Real měl většinu zápasu převahu a hráči Málagy se často uchylovali k ostrým zákrokům.

Domácí nastoupili s dvěma změnami, když ve středu zálohy nahradil Silvu Juanito a místo Edinha si zahrál v útoku Edu Ramos. Sestava hostů nenabídla žádné změny oproti očekávání. Zápas začal svižně, první na sebe upozornil Quincy, jehož střela zpoza vápna olízla tyč Casillasovy branky.

Bílý balet postupně převzal aktivitu a v 19. minutě orazítkoval Higuaín tyč. Pak se pěkně probil do vápna Ozil, ale jeho centr nikdo nevyužil. Ve 26. minutě vyslal Khedira bombu zpoza šestnáctky, která rozezvučela břevno domácích. Real se dočkal prvního gólu ve 30. minutě po akci Di Maríi, jehož přihrávku nacentroval Ronaldo přesně na Higuaína a ten z voleje otevřel skóre.

Málaga měla velkou šanci o chvíli později, kdy Quincy pronikl do vápna, obalamutil Khediru, jeho střílený centr vyrazil Casillas a Edu Ramos vysoko přestřelil. Real zvýšil svůj náskok v poslední minutě poločasu, kdy výborný Ozil potáhl míč do vápna, nahrál Ronaldovi a ten do prázdné branky zavěsil.

Real pokračoval ve střílení branek i po přestávce. Ve 49. minutě upadl po zákroku Edu Ramose ve vápně Ozil a nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Cristiano Ronaldo. Pak se na hřiště dostal zkušený Luque a po jeho rohu v 55. minutě zcela volný Stadsgaard snížil. Za hosty odpověděl ranou nad po přihrávce Ozila Higuaín.

"Pipita" Higuaín se prosadil v 66. minutě podruhé, když mu podruhé nahrával tentokrát přesnou kolmicí Cristiano Ronaldo a Argentinec křižnou střelou zvýšil vedení hostů na tři góly a svůj osobní účet s Málagou na sedm. Mtiliga mohl snížit, ale v jasné pozici o minutu později přestřelil.

Do hry se dostali za Real i Pedro León, Benzema a Canales, snažil se zejména prvně jmenovaný. Šance Realu pokračovaly, nad střílel Xabi a těsně vedle křižnou střelou právě Pedro León. Hosté se fotbalem v poslední čtvrthodině bavili a důkazem toho byly další střela Pedra Leóna a pokus Ronalda, obě ale zneškodnil Galatto.

Poslední příležitost měl po přihrávce Arbeloy Benzema, ale svojí střelu příliš zakroutil. Real se výhrou nejméně do pondělí ujal vedení v La Lize a může se těšit na zápas Ligy mistrů proti AC Milán. Málaga bude muset do budoucna zpevnit zejména obranu, která je v současnosti nejhorší v lize.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
Krausio_Real_M

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 jedem REAL

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že všichni kdo kritizujou Real, že hrajou defenzivně, by už měli konečně držet huby

Reagovat
smazaný uživatel

prečo je len otazka času kedy zase buďe barcelona na prvom mieste

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele