23. kolo
13.02.2011 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Hércules CF - Real Zaragoza 2:1

Dnes se ve španělské La Lize utkaly dva týmy, které se stále pohybují v blízkosti sestupové zóny. Hercules na svém stadionu Josého Rica Peréze přivítal Zaragozu. Ta se sice hned v úvodu dostala do vedení zásluhou Braulia, Hercules však dvěma góly v poslední desetiminutovce odvrátil prohru a po čtyřech neúspěšných zápasech konečně zaznamenal důležité vítězství.

Před zápasem se lepší statistikou mohla pyšnit Zarazoga, když z posledních 7 zápasů vyhrála 4 a jen jednou prohrála. Díky dobré lednové formě se tak konečně odpoutala od sestupových míst, kde se pohybovala skoro celou dosavadní sezónu, a vyšvihla se na 12. místo. Jenže v dnešním zápase byla její série utnuta, Zaragoza se propadla na 17. místo, a tak bude muset znovu začít ze všech sil bojovat o záchranu.

To Hercules se svojí formou, alespoň do dneška, spokojený být rozhodně nemohl nemůže. Z posledních čtyř utkání si jeho hráči neodvezli ani jeden jediný bod a propadli se tak tabulkou na 15. místo. Díky dnešnímu obratu se však vše zvrátilo, Hercules konečně zabodoval a ihned se katapultoval na 12. místo za Mallorcu, na kterou nyní ztrácí pouhé 2 body.

Zápas se pro domácí nezačal vyvíjet vůbec dobře. Už ve 4. minuté Said Boutahar zakroutil zprava přímý kop, na který nejlépe zareagoval Braulio, když vyskočil nejvýše a hlavičkou překonal Juana Calatayuda.

V tu chvíli domácím zřejmě nebylo moc do smíchu, vždyť hrozilo, že prohrají již pátý zápas v řadě, navíc ještě na domácím hřišti. Zaragoza po celý zápas víceméně kontrolovala hru, Hercules si nevytvořil žádnou vyloženou šanci.

Teprve až v posledních deseti minutách se domácí fanoušci mohli radovat nad povedenými kousky svých hráčů. Kapitán Francisco Farinos totiž v 80. minutě srovnal skóre na 1:1. Obraně Zaragozy se nepodařilo zcela ideálně odvrátit rohový kop, neboť míč zachytil španělský záložník a vypálil na Lea Franca nechytatelnou stoupající střelu, která se zastavila až za pomoci sítě Francovy brány.

V tu chvíli domácí fanoušci slavili remízu, ale to ještě nevěděli, že o pár minut později se jejich tým dostane do vedení. Vyrovnávací gól Herculesu dodal sebedůvěru a naději, a tak o devět minut později našel Farinos krásným centrem bývalého francouzského reprezentanta Davida Trezegueta, který si míč zpracoval hrudníkem a halfvolejem z hranice pokutového území překonal Franca. Zaznamenal tak svůj desátý gól v sezóně a především výrazně pomohl celému svému týmu z krize.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

x 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele