15. kolo
12.12.2010 17:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Hércules CF - Málaga CF 4:1

Nováček z Herculesu znovu prokázal své možnosti a v rámci 15. kola doma smetl Málagu vysoko 4:1. O svém vítězství však rozhodl až ve druhém poločase, ve kterém vstřelil všechny čtyři góly. V tabulce si tak polepšil na dvanáctou pozici se ziskem osmnácti bodů. Málaga se naopak propadla na první sestupovou příčku a na kontě má třináct bodů.

Utkání začalo velmi svižně a domácí schytali rychlou studenou sprchu v podobě inkasovaného gólu už ve 12. minutě zápasu. Duda se uvolnil na pravé straně a předložil bezchybný centr na volného Sebastiana Fernandéze, který neměl problém hlavou zasunout balón do poloodkryté branky - 0:1.

Velmi slibný začátek se však ve druhé polovině prvního dějství změnil v solidní nudu. Hosté se zatáhli do vlastního pokutového území a bránili jeden nájezd Herculesu za druhým. Ve 20. minutě si domácí vypracovali první velikou příležitost. Drenthe si narazil balón s jedním ze záložníků a střelou z úhlu pořádně provětral rukavice gólmana Rubena v brance Málagy.

Poté se dvěma nepřesnými střelami uvedl také francouzský útočník David Trezeguet, ale jeho projektily neměly šanci ohrozit branku. Ve 40. minutě měli domácí obrovskou šanci vyrovnat. Drenthe nacentroval před branku na Davida Cortése a ten hlavou trefil tyč branky Málagy. Hosté však závěr poločasu ubránili a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas nabídl více zajímavějších situací a hlavně více gólů. Hosté drželi své akcie nad vodou až do 66. minuty. V té totiž unikl Nelson Valdéz a přihrál přesně Trezeguetovi, který z hranice pokutového území uklidil balón k tyči a vyrovnal na 1:1. Tento gól domácí nakopl a o tři minuty později se radovali podruhé. V pokutovém území byl sražen jeden z domácích hráčů a s penaltou si věděl rady Royston Drenthe - 2:1.

Tříminutový interval si domácí zachovali také u dalšího gólu. V 72. minutě centroval znovu vynikající Valdes a Abraham Paz hlavou zvýšil na 3:1. Hosté tak ztratili nadějný zápas během šesti minut, ve kterých dostali tři góly.

V 81. minutě přidal úpravu skóre Kiko, který se trefil z volného přímého kopu a upravil na konečných 4:1. Hosté v utkání neměli kromě gólu téměř nic a prohráli tak zcela zaslouženě. Hercules ve druhém dějství předvedl parádní ofenzivní smršť a gólů mohl dát klidně více než čtyři.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele