14. kolo
06.12.2010 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Hércules CF 1:0

Deportivo La Coruña nezastavitelně šplhá a už už se sápe k příčkám, jež jsou co by listem blahovičníku dohodil vzdáleny pohárovým pozicím, jež okupují Valencie a Real Sociedad. Hércules prožil tradiční nováčkovský vstup do sezóny, ale v laufu vydrželo mužstvo Estebana Viga překvapivě kratičkou dobu.

Depor byl po prvních kolech zralý na sestup, Hércules se vyšvihl a po zápase s Barcelonou atakoval příčky, jež by na konci sezóny znamenali pohárovou Evropu. Zatímco u Deportiva se forma pomalu zvyšovala, Hércules začal stagnovat, jeho fazóna byla a je kolísavá, a proto není divu, že pomalu padá tabulkou níže, než v první části sezóny. Na druhou stranu v posledních týdnech zvítězil v duelech nováčku proti Realu Sociedad a Levante, na Deportivo však kvůli brance Lassada nestačil.

Utkání nenabídlo mnoho krásy, spíše bojovnost, namísto střeleckých hodů pak jednu jedinou branku. Deportivo potvrdilo roli jednoho z nejméně střílejících, ale zároveň nejlépe bránících mužstev a svého soupeře doslova udolalo. Je tedy jasné, že vybředlo z obrovské, půl roku trvající krize.

Šance prvního poločasu by se daly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného řezníka. Ani Calatayud, ani Aranzubía neměli při strážení svých branek žádné potíže se střelci soupeře, ba naopak se díky několika slabším pokusům mířícím doprostřed brány nebo nemajících potřebnou rychlost výborně rozehřáli.

První vážnější šance přišla v padesáté minutě a postaral se o ní Depor, který velice dobrou přímočarou akcí našel obranu Hérculesu na vážkách a připravil výbornou střeleckou pozici pro Adriána, jehož dobrou technickou střelu lapil Calatayud. Na druhé straně se dožadoval penalty Royston Drenthe, rozhodčí byli jiného názoru.

Deporu se nakonec podařilo skórovat, a to po nacvičeném signálu. Přímý volný kop Saula Fernándeze mířil na hlavu na zadní tyči nabíhajícího Colotta, který vrátil míč před branku, kde jej do sítě umístil střídající Lassad. Depor po brance vytvořil neprostupný val a kontroloval utkání, které nakonec dovedl do vítězného konce.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele