35. kolo
01.05.2010 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Xerez CD - UD Almería 2:1

Deportivo Xerez porazilo na stadionu Chapín Almeríi a může ještě chovat jakous takous naději na udržení. Tři kola do konce ztrácí andaluský celek na sedmnáctou příčku okupovanou Málagou propastných pět bodů. Při pohledu na rozlosování soutěže však nemusí být nic ztraceno, i přesto by byla záchrana velkým zázrakem.

Almería má osmatřicet bodů a jen tříbodový náskok na osmnácté Tenerife. Tato pozice je skutečně neuspokojivá. Uvidíme, co se stane v následujících třech kolech, ale Almería jistotu účasti v dalším ročníku La Ligy nemá.

Xerez byl jednoznačně lepší a nevypadalo to, že je posledním mužstvem tabulky. Již po několika minutách hry si musel hostující brankář oddechnout, když střely Keity a Armenterose mířily jen nad, respektive vedle branky. Je pravdou, že na druhé straně spálil obrovskou příležitost argentinský mladíček Piatti, ale to bylo do poločasu od Almeríe vše. Xerez byl lepší, tlačil, vymýšlel, hrál si. V osmadvacáté minutě se dočkal zasloužené odměny, když Armenteros využil Calvova výborného centru a poslal domácí do vedení.

Almería se však rychle otřepala a velmi rychle odpověděla. Mezi střelce se zapsal obránce Fernando Soriano. Domácí mužstvo se ale opět zvedlo a ještě do poločasu si stihlo vytvořit velký tlak a několik příležitostí, které nakonec zůstaly nevyužity. Po obrátce se zaskvěl prvním pokusem opět Sidi Keita. Jeho hlavičku z průběhu poločasu pak zlikvidoval Diego Alvés. V nastaveném čase přišel rozhodující moment utkání, když Mario Bermejo využil zaváhání hostujících obránců a výbornou hlavičkou do růžku branky rozhodl o vítězství domácího mužstva.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Xerez jsou borci trefil jsem tip a doufam, že se zahrani!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele