20. kolo
31.01.2010 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Xerez CD - RCD Mallorca 2:1

Teprve druhé, ale navýsost zasloužené vítězství si připsalo Deportivo Xerez v utkání s Realem Mallorca, který sice po krásné rybičce navrátilce z APN Pierra Webóa vedl, ale neproměněnou penaltou a zhoršeným výkonem ve druhé půli na půdě outsidera nepřesvědčil. O vítězství rozhodl dvěma brankami fantastický Carlos Calvo.

Pro andaluské mužstvo je to přiživení nadějí na udržení, které ovšem zůstávají na bodu mrazu. Jak známo, naděje umírá poslední. Dnešní výkon napověděl, že Xerez má potenciál na to svádět boje v nejvyšší soutěži i s mnohem kvalitnějšími mužstvy, jakým Mallorca v této sezóně jistojistě je.

Od prvních minut bylo utkání dosti vyrovnané, hosté tradičně nepředváděli svou ofenzivní hru, která je jejich předností v domácích utkáních. I přesto Mallorcu poslal do vedení již zmiňovaný kamerunský útočník Pierre Webó, který se přenádherně položil do centru Gonzala Castra a prostřelil bezmocného Renana, jednoho z hrdinů utkání. Bermejo na druhé straně nepřekonal, Bergantinosovi se to povedlo, ale s pohotovým zákrokem na čáře přispěchal obránce Enrique Coralles, který nahradil v sestavě Ramise.

V osmatřicáté minutě dostali hosté šanci na zvýšení náskoku, ale Renan fantasticky lapil Adurizův pokutový kop a probudil své spoluhráče. Probudil - spíše vyhecoval. Po přestávce přišel na hřiště jiný Xerez se svým vůdcem a kapitánem Carlosem Calvem v čele. Čtyřiadvacetiletý útočník napřáhl za šestnáctkou a nechytatelným projektilem překonal marně plachtícího Aouateho. Domácí pokračovali v převaze a dočkali se i rozhodující branky, kterou měl na svědomí opět Calvo, který bez větších potíží přešel na kraji vápna přes Felipeho a překonal Aouateho. Mallorca byla bezzubá, do konce druhého poločasu si pranic nevytvořila a zaslouženě prohrála.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

takovy překvapení škoda :/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele