36. kolo
04.05.2010 22:00 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Xerez CD 3:1

Valencia sice s posledním Xerezem prohrávala, ale pak dvěma góly otočil Juan Mata a třetí pojistku přidal David Silva, čímž Netopýrům zajistil nejen umístění v první čtyřce, ale s největší pravděpodobností i třetí místo zajišťující přímý postup do Ligy mistrů. Xerez je naopak na odstřel.

Přitom hosté nezačali zle. Ve 37. minutě se dostal k míči dříve než brankář Cesar Sanchez jeho jmenovec Victor, stihl ho postrčit na Armenterose a ten zakončoval do prázdné branky. V tu chvíli se v Xerezu radovali, protože v případě výhry by byla záchrana relativně reálná. Jenže Valencia stihla ještě do poločasu vyrovnat. Těsně před hvizdem vystřihl nádherný trestný kop z 25 metrů Mata.

V 57. minutě si Mata připsal i devátý gól sezóny, když korunoval dobrý vstup domácích do druhé půle. Před Matou totiž neuspěli Žigič, Banega, ani Pablo. Mata už se ale po přihrávce Silvy nemýlil a vystřelil pro Valencii vytoužené vedení. A právě Mata se Silvou si prohodili role v 68. minutě. Mata poslal do vápna centr, který lehce tečoval jeden ze soupeřů a míč nakonec spadl k Silvovi, který se rovněž nemýlil. Dvoubrankové manko už Xerez nedokázal nijak zredukovat a odjíždí s prohrou. Frustraci hostů prokázal v nastaveném čase červenou kartou Redondo.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Xerez hrajou ted skvěle tip 1pol remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele