30. kolo
04.04.2010 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Xerez CD 2:2

Deportivo Xerez sice uhrálo na půdě Sportingu Gijón cennou remízu, ale zisk jednoho bodu jej k záchraně nijak výrazně nepřibližuje. Ve hře je čtyřiadvacet bodů, andaluské mužstvo jich ztrácí osm. Zachrání se? Dokoná zmrtvýchvstání? Nebo už je pozdě?

Sporting Gijón už podobné starosti mít zřejmě nemusí. K záchraně mu stačí získat pět bodů, a to je při výkonnosti asturijského klubu vcelku jistota.

Jak už bylo řečeno v preview, utkání mělo nabídnout parádní podívanou a hodně branek. Moje předpoklady a domněnky se naštěstí vyplnily, a tak jsme na El Molinón mohli sledovat opravdu parádní kopanou.

Nestor Gorosito je tak trochu zázračný muž, který dokázal hru Xerezu náramně proměnit. Andalusané hrají jako vyměnění - ofenzivně a líbivě. Přesto to bylo domácí mužstvo, které udeřilo jako první. Autorem šťastné trefy byl Rivera, který odcentroval za obranu na nabíhajícího si Castra, který ale míč naštěstí netrefil. Renan totiž reagoval na jeho nápřah a vyskočil, míč pod ním proletěl a zamířil do sítě.

Záhy si po předchozím zaváhání spravil chuť Renan, který výtečně zlikvidoval Riverovu střelu. Na druhé straně se pak těsně před poločasovým hvizdem rozhořčil hostující hráče, kteří se dožadovali penalty po jasném faulu na Carlose Calva. Do píšťalky sudí zadul až v závěru poločasu, který rázným hvizdem ukončil.

Po obrátce přišlo rychlé vyrovnání. Redondo přenádherným čtyřicetimetrovým pasem nalezl nabíhajícího si Bermeja, který si výtečně zpracoval míč a krásnou akci dokonal perfektním zakončením. Parádní akce.

Zanedlouho ale Sporting opět vedl! Renan vyrazil střelu Rivery na kopačky Miguela de las Cuevase, který jej obratem poslal na místo určení, tedy do sítě. Jenže Rivera byl toho mínění, že si Xerez prohrát nezaslouží, a proto předložil míč jako na zlatém podnose Alustizovi, který překonal bezmocného Juana Pabla. V závěru utkání bojovala domácí družina o vítězství, ale Renan několika skvělými zákroky ukázal, že patří k tomu nejlepšímu, co Xerez nabízí.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2,xerez se zvedá a chce se ještě udržet,proto musí vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele