4. kolo
24.09.2009 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Zaragoza 1:1

Spravedlivá remíza byla k vidění na stadiónu El Molinón. Domácí Sporting se zde sice ujal vedení nad Zaragozou díky brance Diega Castra, ale hosté se udrželi ve hře a ve druhém poločase přišlo vyrovnání hlavou Abela Aguilara. I když šly oba týmy do utkání s cílem vyhrát, cenným jedním bodem určitě ani jeden nepohrdne.

Před úvodním hvizdem se dočkal bouřlivých ovací legendární Quini, jenž právě oslavil šedesáté narozeniny. Famózní útočník,který hájil barvy Sportingu dlouhých patnáct sezón (mezi nimiž zářil také v Barceloně) snad nemůže být mezi příznivci Gijónu populárnější.

Ale pojďme k zápasu. První vzrušení přinesl pěknou akcí Luis Morán, jenž se po rohovém kopu vydal k rychlému protiútoku, v němž si poradil s obráncem a následně se pokusil efektně zakončit lobem, balón však zamířil těsně mimo.

Další šance přišly v druhé desetiminutovce. Nejdříve nebezpečně hlavičkoval Arizmendiho centr Aguilar, k zápisu do střelecké listiny mu nicméně pár centimetrů chybělo, a poté v do té doby největší šanci zápasu selhal Pavon, když si na přední tyči počkal na rohový kop, míč však opět neletěl mezi tři tyče.

Bývalý obránce Realu Madrid byl i u dalšího klíčového momentu střetnutí. Blížil se konec první půlhodinky, když Bilic přenechal Castrovi, jehož ránu Pavon nešťastně tečoval a nechal svého gólmana absolutně bezmocného.

V 37. minutě mohl být náskok domácích dvougólových, v naprosté tutovce se zjevil Diego Castro, ale tváří v tvář Carrizovi selhal, je však potřeba také ocenit dobrý zákrok hostujícího brankáře.

Sporting byl po vstřeleném gólu lepším celkem, takže se přestávka Zaragoze skutečně šikla. Do druhé půle vstoupili Los Maňos mnohem lépe a už po osmi minutách bylo vyrovnáno. Abel Aguilar dostal od domácí obrany až nezdravě příliš prostoru, čehož využil na jedničku a srovnal gólový poměr sil.

Hned v zápětí se Arizmendi pokusil přidat druhý, ale místo ne zrovna nebezpečné střely měl raději volit přihrávku na dobře postaveného Jorge Lópeze. Na druhé straně přišla pořádná šance až v minutě 71. - na zadní tyči obdržel pas úplně volný Gregory, ale zamířil přesně do rukavic Carriza.

Do konce zápasu bylo k vidění ještě pár náznaků šancí, ale ani z jedné už nezapršelo. Jediný za zmínku stojící moment tak je červená karta, jenž už po konci zápasu obdržel Gregory.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele