18. kolo
17.01.2010 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Xerez CD 0:0

Zklamání. A oboustranné. Zaragoza totiž na svém stadionu jen remizovala s vůbec posledním Xerezem a její nejbližší pronásledovatelé si tak mohou mnout ruce. Pro Xerez je remíza s takovým soupeřem spíše ztráta, vzhledem k průběhu zápasu ale výhra.

Hosté totiž zápas dohrávali o deseti vinou Sanchézovy červené karty z 54. minuty. V základní sestavě domácího mužstva už nastoupilo kompletní trio posil, tedy Jiří Jarošík, Humberto Suazo a Eliseu. Jejich soupeři naopak dva stabilní členové základní jedenáctky chyběli. Bez Francise a Prieta to ostatně Xerezu jde jen těžko.

Byli to právě hosté, kteří si vytvořili první nebezpečnou situaci nedělního utkání. Svěřenci nového trenéra Poyatose mohli jít do vedení poté, co Calvo poslal před bránu velmi nebezpečný centr a Herrerově hlavičce chyběly doslova centimetry. Tento moment probudil spící Zaragozu a i on si začala vytvářet šance. Tu první nevyužil právě Eliseu, jehož přímý kop vyrazil gólman Renan dona tyč a pohotoví obránci rychle odklidili míč do bezpečí.

Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Momo, Carrizo ovšem tolik práce jako jeho protějšek neměl. Závěr první půle patřil domácím. Ponzio však Lafitův centr do sítě neusměrnil, podobně si vedl také Herrara, jehož rána z hranice vápna skončila nad. Mohlo tak udeřit na opačném konci hřiště. Rohový kop Gomeze doputoval až ke Giodovi, jeho hlavička ovšem prolétla nad břevnem.

Jenže všechny další naděje na zisk druhého vítězství v sezoně padly Xerezu v 54. minutě. Victor Eliseu špatně načasoval skluz proti Eliseovi a předčasně musel opustit hrací plochu. Nápor Zaragozy sílil, Ponzio donutil Renana k dalšímu brilantnímu zákroku. Výtečný hostující gólman si vzápětí poradil rovněž se záludným Pennantovým centrem. Z velké dálky se posléze neprosadil ani Jarošík a jelikož se v úplném závěru do střelecké listiny nezapsal ani Eliseu, rozešli se oba velcí rivalové smírně 0:0.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zpas o 6 bodů pro zaragozu, není co řešit, 2:0

Reagovat
vanGomm

Pokud chce hrát Zaragoza 1.ligu i příští sezónu měla by vyhrát.Když neporazí ani Xerez,tak to budou mít se záchranou asi pak dost složité.Tipuji tedy 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele