13. kolo
06.12.2009 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

CD Tenerife - Sporting Gijón 2:1

Houževnaté Tenerife si za svou snahu nakonec vysloužilo plný bodový zisk. V zápase proti silnému Gijonu sice dlouho prohrávalo, ve druhé půli ale zabralo a nakonec se raduje z cenné výhry 2:1.

Preciadovi svěřenci v dosavadním průběhu letošního ročníku odcházeli s prázdnou pouze ve dvou případech a pakliže by v nedělním podvečeru zvítězili, mohli by se přiblížit pozicím zaručujícím účast v předkole Ligy mistrů. Na trávník navíc vbíhali s vědomím, že o minulém víkendu přehráli silný Villarreal poměrem 1:0.

Tým z Kanarských ostrovů ovšem začal dobře. Už ve druhé minutě zahrával rohový kop Juanlu, Sicilia přeskočil všechny bránící hráče, nicméně jeho hlavička pouze nechala vyniknout brankáře Pabla. Skóre se tak o dalších 120 vteřin později měnilo na opačném pólu hřiště. Prakticky zničehonic vysunul Cuevas do šance Castra a ten přízemní ranou posunul Sporting do překvapivého vedení.

Další průběh hry ale opět patřil ostrovanům. Z levé strany zkoušel štěstí Alonso, jeho pokus však nenadělal Pablovi žádné starosti. Sporting navíc ještě před přestávkou postihla jedna nepříjemnost. Kvůli zranění musel odstoupit Miguel a jeho pozici zaujal Carmelo Gonzalez. Situace se pro hosty zhoršila hned po nástupu zpět na trávník. Vynucený odchod postihl také Bilice a domácí těchto změn dokázali plně využít.

Branka ovšem podobně jako ta Sportingu padla lidově řečeno z nouze. Ricardo se chopil míče ve vzdálenosti nějakých dvaceti metrů od Pabla a neskutečně přesnou ranou srovnal misky vah tohoto utkání. Po vyrovnání herní tempo opět silně opadlo, z dalšího gólu se ale opět radovali domácí. Psala se 67. minuta, když pokus střídajícího Angela gólman Pablo vyrazil pouze k nohám dobíhajícího Nina a ten otočil skóre ve prospěch Tenerife.

Právě Angel mohl náskok krátce poté zdvojnásobit, zblízka ale trestuhodně přestřelil. Podobně si vedl také o pár vteřin později Omar. Udeřit tak mohl Sporting. Nenápadný centr Castra doputoval až k Botiovi, jehož hlavička o kousek minula domácí klec. V samotném závěru ještě gólovou pojistku dvakrát odmítl Angel, na důležitém vítězství to už pro domácí celek nic neměnilo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele