10. kolo
07.11.2009 18:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

CD Tenerife - Málaga CF 2:2

Fotbalisté Málagy zachránili takřka ztracený zápas na půdě Tenerife. Prohrávali totiž už o dva góly a s jejich nadějemi to nevypadalo nejlépe. Ještě do přestávky však dokázali skóre lehce zkorigovat a ve druhé půli pak vyrovnat na konečných 2:2.

Před samotným utkáním byla na trenérovi Munizovi velká tíha zodpovědnosti. Málaga totiž z posledních devíti zápasů získala pouhé čtyři body a do tohoto střetnutí nastupovala se třemi porážkami v řadě. Byli to právě hosté, kterým zcela jasně patřil úvod zápasu. Navíc si už v 15. minutě vytvořili jednu velkou příležitost ke skórování. Obinna ale svůj volej nasměroval pouze do gólmana Aragonesese.

Jenže o chvilku později se z branky radovalo Tenerife. Omar utekl po levé straně, nabídl balon před bránu volnému Románovi a ten s přehledem poslal ostrovany do vedení. Záložník, který přišel na hostování z Espanyolu, měl prsty i ve druhém gólu. Vyslal totiž do úniku Nina, jehož pokus sice ještě Munua vyrazil, bohužel však pouze k nohám dobíhajícího Alfara a ten si už se zakončením věděl rady.

Málaga vypadala po dvou inkasovaných brankách hodně otřeseně, jenže spásou pro ni byl brzký kontaktní gól. Obinna se dostal za záda domácích beků, předložil balon Edinhovi, jemuž zakončení do prázdné brány nedělalo sebemenší problémy. Tlak hostů sílil, hlavičku Obinny vytěsnil Aragoneses s velkou námahou na břevno. Na druhé straně si málem vsítil vlastní gól Welington, Munua na poslední chvíli zareagoval.

Krátce po přestávce předvedl nádherné sólo Duda, rána portugalského záložníka ale byla sražena. Tenerife, které dosud na domácím hřišti body příliš nerozdávalo, se dále hnalo za pojištěním náskoku. Alfaro vypálil těsně nad, stejně skončila i Románova hlavička.

Z vyrovnání se tak nakonec radovala Málaga. Po velkém závaru před domácí brankou míč doputoval přímo k nohám Javiho Lopéze a ten tvrdou ranou prostřelil hradbu těl stojících před ním včetně gólmana Aragonesese. Málaga se tak posunula na úroveň Xerezu, který však má ještě jeden zápas k dobru.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslím že tenerife je udělá tip 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

malága neprohraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele