34. kolo
02.05.2009 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

CD Numancia - Málaga CF 2:0

O záchranu bojující Numancie se v domácím prostředí pořádně vyhecovala a dokázala tak porazit Malagu, která stále ještě doufá ve vybojování účasti v evropských pohárech, 2:0 brankami Morena a Del Pina.

Hosté přijeli do Numancie s velkým odhodláním ukořistit další body, vždyť vyhráli čtyři z posledních pěti venkovních zápasů. Zato domácí museli naplno bodovat, pokud ještě chtěli pomýšlet na záchranu nejvyšší soutěže a účast i v příštím roce.

Nástup předposledního celku tabulky také tak vypadal. Už v první minutě se k míči v pokutovém území dostal Juan Carlos Moreno a poslal domácí do vedení - 1:0. To však Numancii rozhodně nestačilo. Na jejích hráčích bylo vidět obrovské odhodlání a hned pár minut po úvodní brance zkoušeli své štěstí Aranda a Quero, byli však, bohužel pro ně, neúspěšní.

Fotbalisté Malagy zato vůbec nevypadali jako mužstvo, které bojuje o pohárovou Evropu. V každém osobním souboji byli o krůček později, nedařila se jim kombinace a v koncovce nebyli vůbec nebezpeční. První vážnější střelu vyslal na Colinase až po půl hodince hry Duda, ale domácí brankář jeho střelu hladce zlikvidoval.

Začátek druhého poločasu byl hodně opatrný, domácí se nikam moc netlačili a hosté pokračovali ve svém matném výkonu z prvního dějství. To se divákům na Los Pajaritos určitě nelíbilo, navíc v 53. minutě dostal červenou kartu domácí Etxebarriea. V 62. minutě už diváci důvod k radosti měli. Z dobrých třiceti metrů napřáhl Del Pino a míč "uklidil" do hostující svatyně za záda bezmocného Goitii.

Paradoxně tato branka nastartovala hosty, aby svůj výkon pozvedli a zařadili větší rychlostní stupeň. Své pokusy na domácí branku postupně vyslali Apono, Adrián i Baha. Všechny tyto střely by se s ledovým klidem daly označit za nepovedené, jelikož nijak výrazně Colinase neohrozily. V 80. minutě měli domácí ještě možnost zvýšit své vedení, ale nařízenou penaltu Aranda neproměnil, a tak se Numancie musela spokojit i už s tak příjemným vítězstvím 2:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele