Češi v zahraničí: Barák pokořil Juventus, Gebre Selassie zase Frankfurt

Záložník Antonín Barák vymazal vedoucí gól Cristiana Ronalda a zajistil svému Hellasu Verona remízu s Juventusem. V bundeslize pomohl k vítězství Brém nad Frankfurtem brankou obránce a kapitán Theo Gebre Selassie. Zato Pavlu Kadeřábkovi v dresu Hoffenheimu gól po zásahu videa neuznali. Češi se ale trefili i na Slovensku či v Belgii...

Češi v zahraničí: Wágnerovy dva kyperské zásahy a první trefa Haška

V kyperské lize se dvakrát prosadil útočník Tomáš Wágner a pomohl k výhře Ney Salamis nad Karmiotissou. Ve druhé německé lize skóroval záložník Martin Hašek a jeho Würzburg porazil vedoucí Hamburger SV. Branku si připsal také Erik Daniel ze Slovanu Bratislava.

Slavia může Leicesteru hodně zatopit, věří Souček s Coufalem

Reprezentanti Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem v říjnu s West Hamem nečekaně zvítězili v Premier League v Leicesteru 3:0 a oba jsou přesvědčeni, že "Lišky" dokáže minimálně hodně potrápit i pražská Slavia v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské ligy. Podle bývalých hráčů červenobílých by mohl český šampion anglického favorita zaskočit poctivostí a pracovitostí, musí se ale vyvarovat zbytečných chyb a dát si pozor na soupeřovy protiútoky.

Češi v zahraničí: Barákova paráda a další střelecké kousky

Povedený prodloužený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Patrik Schick se trefil v bundeslize, Antonín Barák zase v italské Serii A. V polské Ekstraklase se zadařilo stálici Tomáši Pekhartovi i novici Jakubu Horovi. Tomáš Wágner rozšířil gólovou sbírku na Kypru. V Maďarsku rozhodl o výhře svého týmu Jakub Plšek.

Češi v zahraničí: Pekhart stihl dva góly a vyloučení. Červenal se i Souček

Český útočník Tomáš Pekhart o víkendu pomohl Legii Varšava k vítězství v lize a v úterý přidal postupovou branku v poháru. Zároveň se ale také nechal vyloučit. Červenou kartu viděl v anglické lize i Tomáš Souček. Vedení soutěže ale nakonec jeho trest zrušilo, a tak si mohl zahrát i FA Cup proti Manchesteru United. V Portugalsku se vytáhl brankář Matouš Trmal na hřišti Benfiky...

Anglická FA zrušila Součkovi červenou kartu

West Ham se úspěšně odvolal proti červené kartě Tomáše Součka, kterou obdržel v sobotním utkání 23. kola anglické ligy s Fulhamem. "Kladiváři" o rozhodnutí anglické Fotbalové asociace informovali na svém webu. Pětadvacetiletý defenzivní záložník tak může nastoupit do úterního osmifinále Anglického poháru na stadionu Manchesteru United.

Vedení West Hamu se odvolalo proti červené kartě pro Součka

Vedení West Hamu United se odvolalo proti červené kartě, kterou dostal v závěru sobotního utkání 23. kola Premier League na hřišti Fulhamu český záložník Tomáš Souček. Vyloučení pětadvacetiletého reprezentačního středopolaře bude nyní posuzovat nezávislá komise anglické fotbalové asociace. "Kladiváři" o tom informovali na svém webu.

Podepsat Součka bylo vynikající rozhodnutí, řekl Moyes

Manažer David Moyes opět vyzdvihl Tomáše Součka, který ve středečním 22. kole anglické ligy pomohl gólem West Hamu k výhře 3:1 na hřišti Aston Villy. Český defenzivní záložník podle něj předvedl velmi dobrý výkon a kouč zároveň vyjádřil radost z toho, že klub takového hráče vloni angažoval.

Češi v zahraničí: Wágnerova kyperská trefa a Trmalův portugalský debut

Tomáš Wágner zařídil v kyperské lize remízu a bod pro Neu Salamis. Mladý brankář Matouš Trmal má za sebou ligový debut v dresu portugalské Vitórie Guimaraes. Po zimní přestávce se rozběhla i s řadou českých legionářů polská Ekstraklasa.

Souček pálí jako Baroš: 20. kolo Premier League v kostce

Jen co 20. kolo začalo, už bylo jasné, co bude hlavním tématem Premier League v kostce, která obléká starý kabát. Co to znamená? Už zase budou v článku ty nejkrásnější góly kola, už zase bude plný statistik, odkazů a čísel od WhoScored.com. No a to téma? Přece Tomáš Souček. Světec, sympaťák, jedlík bramborového salátu, miláček fanoušků West Hamu a Moyesova zbraň země-vzduch.

Souček změnil výkony celého týmu, chválil jej trenér Moyes

Manažer West Hamu David Moyes si po úterní výhře 3:2 na půdě Crystal Palace pochvaloval, že defenzivní záložník Tomáš Souček po svém loňském příchodu dokázal změnit výkony celého týmu. Pětadvacetiletý český reprezentant dal poprvé v jednom utkání anglické ligy dva góly a věnoval je své ženě.

Češi v zahraničí: Gebre Selassie rozhodl, Krmenčík se znovu trefil za PAOK

Theo Gebre Selassie se trefil za Werder Brémy a rozseknul důležité utkání s Augsburgem. V Turecku přidal další branku z pokutového kopu Milan Škoda. A Michael Krmenčík pokračuje ve vydařeném startu v řecké Soluni. Ve čtvrtém utkání dal druhý gól.

Souček byl nominován na hráče měsíce v Premier League

Český reprezentant Tomáš Souček byl v anglické lize nominován na cenu pro nejlepšího hráče soutěže za prosinec. Defenzivní záložník West Hamu je v nominaci s dalšími sedmi hráči. Vítěz bude oznámen příští týden.

Boom Saka Laca: Sestava 17. kola Premier League

Ještě před Vánoci byli všichni přesvědčení, že Arsenal zažívá nejhorší sezónu div ne za celou historii klubu. Tým se pohyboval poblíž sestupové zóny, měl silně záporné skóre a na měl na kontě stejně bodů jako zápasů. A to, jak my, co známe pravidlo 40 bodů, dobře víme, je skutečně bilance na padáka. Jenže Premier League je kouzelná a i Gunners po mávnutí proutku dokonale září...

Češi v zahraničí: Součkův salát, tři góly na Kypru a Škoda ve formě

Gól Tomáše Součka a následná etuda s bramborovým salátem pobavily Anglii. Milan Škoda potvrzuje vynikající formu v Turecku. Za Rizespor už nasázel pět gólů. Dokonce dvougólový zápas má pak za sebou na Kypru Tomáš Wágner, který se přibližuje čelu tamní tabulky střelců. Vladimír Darida se zase blýskl dvěma asistencemi v bundeslize...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele